P

Seksi saa aikaan uskomattoman paljon hyvää kehossamme.

Kaikki kiva on aina kiellettyä? No ei aivan, sillä seksin harrastamiseen tulisi kiinnittää huomiota, mikäli aikoo pysyä terveenä pitkään.

Alta voit lukea 12 loistavaa syytä, jonka vuoksi seksiä tulisi harrastaa mahdollisimman usein.

1. Seksi vähentää stressiä

Raskaan työpäivän jälkeen seksi lieventää stressiä. Seksi saa aivot vapauttavat dopamiinia ja endorfiiniä, jonka seurauksena olo tuntuu rennolta ja onnelliselta.

2. Seksi on nautinnollista liikuntaa

Seksin harrastaminen mukavaa ja nautinnollista liikuntaa. Seksin harrastaminen 3 kertaa viikossa polttaa vuodessa 7500 kilokaloria, joka vastaa 120 kilometrin juoksulenkkiä.

3. Seksi parantaa vastustuskykyä

Pennsylvanian yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että säännöllisesti seksiä harrastavat ihmiset ovat vähemmän sairaina.

W

4. Seksi laskee verenpainetta

Paisleyn yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että pikainenkin seksi laskee erityisesti alapainetta.

5. Seksi auttaa sydämen toimintaa

Kehomme polttaessa kaloreita myös sydän voi paremmin. Tutkimuksen mukaan miehet, jotka harrastavat säännöllistä seksiä saavat 45% pienemmällä todennäköisyydellä sydänsairauden.

6. Seksi lievittää kipua ja särkyä

Mikäli kärsit päänsärystä, migreenistä tai muista kivuista, seksiä kannattaa kokeilla ennen pillerin ottamista. Dr. George Erlichin mukaan säännöllisesti seksiä harrastavat potilaat kärsivät huomattavasti pienemmistä kivuista.

S

7. Seksi tekee kuukautiskierroista säännöllisempiä

Epäsäännöllinen kuukautiskierto saattaa johtua esimerkiksi stressistä. Aiemmin mainitsimme, että seksi vähentää stressiä, jonka seurauksena myös kuukautiskierto voi muuttua säännöllisemmäksi.

8. Seksi vahvistaa tehokkaasti lantiolihaksia

Joskus kuntosalikäynnin voi skipata, mikäli luvassa on seksiä. Seksin aikana suoritettavat liikkeet vahvistavat erityisesti lantiolihaksia, jotka auttavat saavuttamaan voimakkaampia orgasmeja. Myös vatsalihakset vahvistuvat aktin aikana.

Closeup of woman stomach with measuring tape

9. Seksi alentaa riskiä sairastua syöpään

Eturauhassyöpä on miesten yleisin syöpä. Australiassa tehdyn tutkimuksen mukaan miehillä oli huomattavasti pienempi riski sairastua eturauhassyöpään, mikäli he ejakuloivat vähintään 21 kertaa kuukaudessa.

10. Seksi takaa paremmat yönunet

Seksi nostaa syketasoa, jonka seurauksena aktin jälkeen usein uninen ja rento olo. Tämän seurauksena myös nukahtaminen helpottuu.

11. Seksi saa sinut näyttämään 10 vuotta nuoremmalta

Seksin harrastaminen vähintään 3 kertaa viikossa saa ihmiset näyttämään jopa 10 vuotta nuoremmilta. Skotlantilainen tutkija ja neuropsykologisti David Weeks kertoo kirjassaan, että seksin harrastaminen on paras keino pysyä nuorekkaana.

Portrait of a handsome couple kissing

12. Seksi pidentää ikää

Kaiken positiivisen lisäksi tulee vielä tämä: säännöllisen seksin harrastaminen lisää odotettua elinikää vuosilla. Tutkimus väittää, että runsaasti seksiä harrastavat ihmiset elävät jopa puolet pidempään kuin ne, jotka harvoin päätyvät vällyjen väliin.

Lähde: Lifehack.org