finnair

Finnair on vähitellen luopumassa viimeisistäkin vahvuuksistaan verrattuna halpalentoyhtiöihin.

Takana ovat ne ajat, jolloin sentään Finnairiin saattoi luottaa siinä, että kaikki sujuu asiallisesti. Halpalentoyhtiöitä, kuten Ryanairia on syytetty siitä, että ne pyrkivät keräämään tuloja rankaisemalla asiakkaidensa inhimillisistä virheistä kohtuuttoman suurin sakkomaksuin. Nykyään Finnair vaikuttaa olevan samaa kastia, ellei jopa pahempi.

Eräs Finnairin asiakkaista kertoo varanneensa lennot pienelle ryhmälle ja syöttäneensä varausvaiheessa vahingossa yhden nimen tuplasti. Asiakas huomasi erheen hyvissä ajoin yli kuukautta ennen lennon ajankohtaa ja oli yhteyksissä asiakaspalveluun. Pitkän odottelun jälkeen hän sai tyrmistyttävän vastauksen. Alle 200 euroa per henki maksaneesta lennosta joutuisi maksamaan lisäksi 250 euroa sakkomaksua, jotta saisi vaihdettua vahingossa tuplasti syötetyn saman nimen oikeaksi henkilöksi.

”Tuntuu käsittämättömältä, että Finnairilta ei löytynyt ymmärrystä siihen, että kysymyksessä oli inhimillinen virhe. Kyseessä kun ei ollut edes matkan peruuttaminen, vaan ainoastaan virheellisesti kahdesti syötetyn saman nimen vaihtaminen oikeaksi. Luulisi jo varausjärjestelmänkin varoittavan, jos samalle lennolle on tekemässä samalle henkilölle kahta varausta”, asiakas ihmettelee.

Finnairin asiakaspalvelu vastaili välinpitämättömän tuntuisesti asiakkaan ihmettelyyn.

”Sieltä vain voivoteltiin, että onpas harmillista, jos koen sakkomaksun kohtuuttomana, kun heidän mielestä se on oikein reilu. 250 euroa sakkoa 198 euron lentolipusta eli hinta pompsahti 198:sta 448 euroon”, asiakas tuskailee. ”Halpalentoyhtiöiltä matkittu inhimillisistä virheistä rankaisu kertoo yhtiön epätoivosta”, asiakas jatkaa.