Lipooma eli rasvapatti on harmiton mutta häiritsevä kasvain rasvakudoksessa. Nimensä mukaisesti se kiinnittyy rasvakudokseen ja on kooltaan yleensä 1-5 cm. Ne ovat liikkuvia, soikeita ja aristamattomia. Patit voivat ilmestyä minnepäin kehoa tahansa mutta yleensä kaulaan tai takaraivoon. Lähes kaikille ihmiselle tulee elämänsä aikana rasvapatteja mutta niille ei tarvitse tehdä mitään. Häiritsevät ja isot lipoomat poistetaan leikkauksella.

Dr. Pimple Popper eli oikealta nimeltään Tohtori Sandra Lee on kalifornialainen, TV:stä tuttu lääkäri joka avasi YouTube -kanavan ensin televisioesiintymisiensä julkaisemiseen. Pian hän alkoi myös julkaisemaan videoita leikkauksista joita hän suoritti potilailleen. Leikkaustoimenpiteiden ällöttävyyden takia hänestä tuli netti-ilmiö ja monet ihmiset haluavat juuri hänet suorittamaan (ja kuvaamaan) leikkauksensa mikäli sellaista tarvitee.

Oheisella videolla Sandra Lee poistaa valtavan rasvapatin potilaan kädestä. Video on aika pitkä mutta ”kannattaa” vaikka kelata kohtaan 14:00 min. nähdäkseen onnistuneen patin poiston. Älä oksenna!

httpvh://www.youtube.com/watch?v=liyCJ0xtn-U

Lähde: www.unilad.co.uk