älykello4

Älykellot ovat nykyisin suosittuja ja ovat jo korvanneet ns. perinteiset kellot monen ihmisen ranteessa. Niiden ongelmana kuitenkin on se, että mitä enemmän niissä on toimintoja sitä vähemmän aikaa niiden akku kestää. Mitä jos sinun ei tarvitsisi ikinä ladata älykelloasi? Uusi innovaatio mahdollistaa tämän.

PowerWatch on uuden ajan älykello Matrix Industries nimiseltä yhtiöltä joka käyttää ladattavan akun sijaan kehon lämpöä virran lähteenä. He ovat onnistuneet pakkaamaan thermoelektronisen generaattorin niin pieneen tilaan, että se mahtuu rannekelloon. Jotta generaattori toimisi sen toisen puolen täytyy olla lämmin ja toisen puolen huomattavasti viileämpi. Tämän takia juuri rannekello on mitä parhain tapa hyödyntää tätä teknologiaa.

 

älykello3älykello1

Ihmiskeho pyrkii pitämään oman lämpötilansa aina 37 celsius -asteessa joten lämpö tulee kehosta kelloon jonka vastapainoksi kellon toisella puolella on komponentteja jotka luovat viileyttä. Kello pystyy siten siis ylläpitämään toimintaansa ilman latausta. Kun kellon ottaa pois kädestä, se menee virransäästötilaan joka pysyy yllä sisäisen pariston avulla estäen kelloa menemästä väärään aikaan.

PowerWatch on Indiegogo -joukkorahoitushanke ja sen voi tilata ennakkoon tästä päivästä lähtien 170 dollarin lahjoituksella. Jos projekti onnistuu kellon pitäisi olla kädessäsi ensi vuoden heinäkuun aikana.

 

httpvh://www.youtube.com/watch?v=q-fVyZSZxIw

Lähteet: Indiegogo.com ja gizmodo.com