mcdonalds

Keräsimme listan historian tapahtumista, jotka tapahtuivat samaan aikaan ja ovat historiallisesti merkittäviä tai hämmentäviä muuten vaan. Alla lista Ranker.comin sekä Redditin innoittama.

Vuosi 1428
Asteekkivaltakunnan katsotaan alkaneen ja samaan aikaan Oxfordin yliopisto on ollut olemassa satoja vuosia. Oxfordissa on ollut opetusta jo vuodesta 1167.

Vuosi 1868
Pystyit ottamaan metron Lontoossa katsomaan viimeistä julkista teloitusta hirttämällä. Hirtto tapahtui Newgate-vankilan ulkopuolella ja paikalla oli tuhansia ihmisiä katsomassa, Barbicanin metroasemalta oli vain 10 minuutin kävelymatka paikalle. Suomessa Uspenskin katedraali vihittiin käyttöön ja Oskar Merikanto syntyi.

Vuosi 1889
Viiltäjä-Jack terrorisoi vielä Lontoossa, kun Nintendo perustettiin. Nintendo aloitti toimintansa tekemällä pelikortteja peliin nimeltä Hanafuda ja nousi tätä kautta suosioon. Samana vuonna Eiffel-torni vihittiin käyttöön.

Vuosi 1908
Chicago Cubs voitti baseballin World Series -mestaruuden 2016 ja sitä ennen 1908 jolloin Ottomaanien valtakunta oli vielä olemassa, Osmanien valtakunnan katsotaan loppuneen vuonna 1923. Suomen väkiluku ylitti kolmen miljooonan rajan.

Vuosi 1912
Titanic upposi samana vuonna, kun saksalaiset tutkijat keksivät MDMA:n (tutummalta nimeltä ekstaasi) ja Helsingin pörssi aloitti toimintansa.

Vuosi 1940
McDonald’s perusti toukokuussa ensimmäisen ravintolansa Kaliforniaan ja samana vuonna ensimmäiset vangit kävelivät Auschwitzin keskitysleirille. Talvisota päättyi.

Vuosi 1945
Orville Wright oli vielä elossa, kun Hiroshiman ja Nagasakin pommit tiputettiin, Wilbur Orville oli kuollut 1912 lavantautiin. Neil Armstrong oli tapahtuma hetkellä 17-vuotias.
Orville ei omien sanojen mukaan katunut keksintöään, mutta kuvaili, että kukaan ei voisi tuntea enempää tuskaa.

Vuosi 1971
Ihminen ajoi kuussa kuuautolla ja Sveitsissä naiset saivat äänioikeuden. Suomessa kumminkin naisilla oli ollut äänioikeus jo 65 vuotta ja oli ensimmäinen eurooppalainen valtio, joka antoi naisille äänioikeuden.

Vuosi 1975
Microsoft perustettiin vuonna 1975 ja samana vuonna Espanja oli vielä fasistisen diktatuurin alla. Suomessa Urho Kekkonen vihki jäänmurtajan Urhon käyttöön, joka on käytössä vieläkin ja Anne Pohtamo valittiin Miss Universumiksi.

Vuosi 1977
Star Wars julkaistiin ja Ranska käytti giljotiinia rangaistusmenetelmänä viimeisen kerran. Suomi täyttää 60-vuotta ja elokuussa Helsinki, Espoo ja Vantaa siirtyvät viimeisinä kuntina nykyaikaiseen peruskoulujärjestelmään.

 

Ja viimeiseksi jotta tämä ei olisi liian helppoa, niin Egyptissä Kheopsin pyramidit rakennettiin arviolta vuonna 2560 eaa, samaan aikaan viimeiset mammutit elivät Itä-Siperiassa.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=_RoSIurIGg0

Lähde. Ranker.com & Reddit.com