Kazirangan on UNESCOn maailmanperintökohde, joka sijaitsee Assamissa, Intiassa. Kansallispuisto on 430 neliökilometrin kokoinen ja se perustettiin vuonna 1974.

Kansallispuistossa on onnistuttu elvyttämään sukupuuton partaalla olleet intiansarvikuonot. Intiansarvikuonot ovat suurimpia nykyisin eläviä sarvikuonoja. Niiden paino vaihtelee 1800–2700 kilogramman välillä. Sarvikuonoja on tällä hetkellä yli 2400, joka vastaa 2/3 koko maailman sarvikuono populaatiosta.

Sarvikuonojen suojelusta on jouduttu maksamaan kuitenkin erittäin kova hinta, sillä salametsästäjiä on ammuttu kuoliaiksi. Vuonna 2015 salametsästäjiä ammuttiin enemmän kuoliaksi kuin sarvikuonoja. Puistoa suojelevat työntekijät saavat ampua salametsästäjän ilman minkäänlaisia seuraamuksia ja ihmiset ovatkin kyseenalaistaneet sen, kuinka monta viatonta ihmistä on ammuttu.

Sarvikuonojen suojelu on tärkeää, mutta ihmiset ovat kuitenkin kummastuneita siitä, että kuolleista salametsästäjistä ei olla puhuttu juuri lainkaan.

Rhinoceros unicorne d'Asie

Sarvikuonojen sarvista saa jopa 6000 tuhatta dollaria per 100 grammaa.

Rollier indien

Tämä luonnollisesti houkuttelee köyhyydessä eläviä ihmisiä, jotka haaveilevat rikastumisesta.

Indian Rhino

Sarvikuonojen vuoksi on vuodatettu runsaasti verta ja työntekijät eivät saa ihmisen ampumisesta rangaistusta. Sarvista valmistetaan muun muassa erektio- ja syöpälääkkeitä, joiden uskotaan parantavan oireet.

Kaziranga national park-India

Moni haluaisi tietää, kuinka monta turistia on tapettu turhaan, joilla ei ollut edes aikomusta metsästää sarvikuonoja. Ratkaisuna tilanteeseen voisi olla myös ihmisten kouluttaminen ja valistaminen siitä, että sarvikuonojen sarvet eivät paranna vaikeita sairauksia tai erektiovaivoja.

Rhinoceros

Mitä mieltä sinä olet tästä ristiriitaisesta tilanteesta?

Lähde: Boredpanda.com