Viime vuonna Riossa järjestetyt olympialaiset herättivät suurta eripuraa — moni epäili, että kalliit investoinnit tulisivat haihtumaan savuna ilmaan heti kilpailun loputtua.

On surullista katsoa, kuinka maassa käytetään miljardeja euroja valtaviin rakennushankkeisiin, joista ei jää jäljelle kirjaimellisesti mitään. Moni paikallisista ihmisistä on köyhiä, mutta rahaa päätetään silti käyttää turhuuksiin, jotta kaupungin ”maine” pysyisi kunnossa… Suuret lupaukset ovat tänään ennemminkin suuria valheita ja viime vuoden kesäolympialaiset muistuttavat ”suuri puhallus” -elokuvaa.

Huippukunnossa olleet talot, stadionit ja muut urheilijoille sekä turisteille tarkoitetut virikkeet ovat pölyn ja romun peitossa. Video on todella, todella surullista katsottavaa — on vaikea edes kuvitella, kuinka petetyiksi paikalliset ihmiset tuntevat olonsa tänä päivänä.

Urheilu on laji, jossa toisia kunnioitetaan ja toimitaan vastuullisesti. Tällaisia kisoja ei tulisi järjestää enää missään nimessä — jaa artikkeli, mikäli olet samaa mieltä!

httpvh://www.youtube.com/watch?v=jMgPEz29abI