Valkopäämerikotkan ja ketun taistelun leviää netissä.

Valkopäämerikotkat ovat ehdottomasti taitavia metsästäjiä. Ne voivat nähdä kalan kilometrin päästä ja hyökätä sen kimppuun alle minuutissa. Samaan aikaan ne ovat myös todella taitavia varastamaan toisten petojen kaatamia saaliita.

Valokuvaaja Kevin Elbi käytti vuoden kuvatessaan valkopäämerikotkien elämää – samalla kävi ilmi että ne varastavat usein ruokaa variksilta, harmaahaikaroilta ja jopa muilta kotkilta.

Kuvaaja: Kevin Ebi
Kuvaaja: Kevin Ebi

Muutama päivä sitten Kevin onnistui kuvamaan erityisen dramaattisen ryöstöyrityksen. Kevin näki, kun valkopäämerikotka varasti jänikset nuorelta ketulta. Ja mikä vaikuttavinta: taistelu käytiin parhaimmillaan jopa 6 metrin korkeudessa.

”Olin kuvaamassa kettuja San Juanin saarella, Yhdysvaltain Washingonin osavaltiossa. Paikalliset ketut eivät ole saaren alkuperäistä lajia. Ne tuotiin saarelle 1900-luvulla, kun uudisasukkaat yrittivät saada valtavaa jänispopulaatiota kuriin”, Kevin kertoo sivustollaan.

Jänikset eivät ole kettujen ensisijaista ruokaa. Ketut syövät yleensä hyönteisiä, marjoja ja myyriä. San Juanin saarella on kuitenkin runsaasti avointa maastoa sekä paljon jäniksiä, jonka vuoksi ketut syövät pääosin vain niitä.

Kuvaaja: Kevin Ebi
Kuvaaja: Kevin Ebi

”Eräs kettu oli onnistunut nappaamaan jäniksen. Noin 15 minuuttia myöhemmin kettu kantoi saalistaan niityllä ja halusin kuvata tilanteen videolle. Sitten kuulin takanani valkopäämerikotkan äänen. Katsoin taakseni ja huomasin sen lähestyvän nopeasti. Tiesin, että se halusi saada ketun jäniksen itselleen. Kohdensin kamerani kohti kettua ja odotin oikeaa hetkeä”, Kevin kertoo jännittävästä tilanteesta ja jatkaa:

”Yllätyksekseni, tilanteesta tuli paljon dramaattisempi kuin alunperin odotin. Ajattelin että kettu päästäisi jäniksestä irti ja antaisi kotkalle helpon aterian.”

Kettu piti päättäväisesti kiinni jäniksestä

Kotka nappasi kiinni jäniksestä, mutta kettu roikkui edelleen hampaillaan kiinni. Ketun ja jäniksen yhteispaino oli juuri ja juuri sellainen että kotka pääsi nousemaan ilmaan.

Kettu joutui kuitenkin lopulta luovuttamaan, kun kotka siirsi jäniksen toiseen jalkaansa ja päästi irti salamatkustajasta.

Kettu putosi maahan, mutta se ei kuitenkaan loukkaantunut.

Kuvaaja: Kevin Ebi
Kuvaaja: Kevin Ebi

Tilanne yllätti Kevinin erityisesti siksi, että valkopäämerikotkat saalistavat 97% muita lintuja ja kaloja. Ketun kimppuun hyökkääminen on siis äärimmäisen harvinainen tapaus, jonka tallentaminen oli valokuvaajalle ikimuistoinen hetki.

Voit katsoa videon alapuolelta!

Fox kit 1. Eagle 0 #sanjuan #eagles #fox #foxkit #summer2018 #viral

Julkaissut Zachary Hartje 20. toukokuuta 2018