Euroopan suurimmasta kädellisten tutkimuskeskuksesta on julkaistu karmivia videoita.

Minä luulin että tällaiset tutkimukset oltaisiin lopetettu jo ajat sitten – en näköjään olisi voinut olla enempää väärässä.

Eläinten oikeuksien puolesta taisteleva yhdistys, Animal Defenders Internetional (ADI), raportoi saaneensa piilokameroiden tallentamia videoita apinoiden lääketieteellisestä tutkimuskeskuksesta, Hollannista.

Apinat saavat ruiskujen välityksellä rauhoittavia mutta ne pysyvät tajuissaan, kun tutkijat muun muassa tatuoivat niitä.

Facebook / ADI
Facebook / ADI

Apinat sairaita ja stressaantuneita

Apinat ovat jatkuvasti stressaantuneita, kun niiden ystäviä vahingoitetaan ja palautetaan takaisin häkkiin, MailOnline kirjoittaa.

Eläimet huumataan mutta ne pysyvät toimenpiteiden aikana tajuissaan ja tietojen mukaan tuntevat myös kipua. Toimenpiteiden jälkeen apinat päästetään takaisin häkkiin, jossa ne hoipertelevat ja kärsivät vakavista vammoista.

Eräällä videolla yksi tutkijoista laulaa The Offspringin ”Pretty Fly (For a White Guy)” kappaletta iloisena ja toteaa että apinat ”eivät muista tuntevansa kipua.”

Apinat ovat saaneet taisteluiden aikana vakavia ongelmia ja tietojen mukaan tutkijat heittävät ne vain takaisin häkkiin, kun tarvittavat toimenpiteet on suoritettu.

f68847225ba022140be5d623feb3b0f1
Facebook / ADI

”Apinoita kohdellaan tavalla, joka on järkyttävää ja epäinhimillistä”, eläinten oikeuksia ajava, Jane Goodhall kirjoittaa ja jatkaa:

”Mielestäni tällaisissa tutkimuksissa tulisi käyttää muita menetelmiä, sen sijaan että testataan menetelmiä älykkäillä eläimillä. Toivottavasti tämä loppuu mahdollisimman pian.”

Hollannin Lääketieteellinen Tutkimuskeskus on Euroopan suurin taho, joka kasvattaa eläimiä omiin käyttötarkoituksiin laboratorioihin yhteistyössä Iso-Britannian ja Yhdysvaltojen tutkijoiden kanssa.

Tutkimuskeskuksen apinoiden määrä on kolminkertaistunut – vuonna 2016 apinoita oli 95, kun taas vuonna 2017 niitä oli jo 317, MailOnline kirjoittaa.

Oheinen video kuvattiin maaliskuussa 2017 ja julkaistiin syyskuun ensimmäinen päivä, joka on kansainvälinen kädellisten päivä.

Ihmiset ovat olleet raivoissaan ja syystä: ”En voi katsoa tätä, ihmiset jotka osallistuvat tällaiseen ovat sadisteja, tällaista ei missään nimessä tarvittaisi!”

Toinen lisäsi: ”HIRVIÖT!!!! Tällaiset tapaukset inspiroivat kauhuelokuvia, joissa alienit kiduttavat muita olioita aivan kuin ne olisivat elottomia lihapaloja!”

ddb1a7f35ba0de1f0be58b15c36d9c23
Facebook / ADI

On sanomattakin selvää että tällaiset kokeet tulisi lopettaa mahdollisimman pian.

Jaa tietoa eteenpäin, jotta ihmiset voivat ottaa kantaa ja tämän karmivan eläinrääkkäyksen!

Lähde: ladbible.com