Uuden kiistanalaisen rangaistuksen tarkoituksena on vähentää seksuaalirikollisten seksuaalisia haluja, sekä nostaa kynnystä toteuttaa seksuaalirikoksia.

Kazakstan aikoo panna käytäntöön kiistanlaisen rangaistuksen jossa tuomituille pedofiileille tehdään kemiallinen kastrointi.

Ensimmäisenä kemiallisen kastraation saava vanki on Turkestanin alueelta kotoisin oleva mies – kastrointi tehdään Kazakstanin terveysministeriön valvonnan alla, News.com.au uutisoi.

pxhere.com
pxhere.com

Kemiallinen kastrointi tehdään ruiskuttamalla vangille syproteroniasetaattia, jota käytetään myös eturauhassyövän ja aknen hoitoon. Lääke ei poista sukupuolielimiä niin kuin kirurginen kastrointi tekee. Sen sijaan toiveena on että pistos laskee pedofiilien seksuaalisia haluja ja libidoa sen verran etteivät he toteuta uusia seksuaalirikoksia.

Kastrointituomiota jaetaan Kazakstanin terveysministeriön toimesta ja vangit viedään pistoksen jälkeen psykoneurologiselle osastolle.

Wikipedia Commons
Wikipedia Commons

Kastroinnista tehty lakialoite meni läpi Kazakstanissa aiemmin tänä vuonna, jonka vuoksi rangaistus otettiin käyttöön koko maassa.

Kazakstanin presidentti Nursultan Nazarbayev lahjoitti kastrointiin 37 000 dollaria, jolla voidaan suorittaa 2000 kastrointia, Newsweek uutisoi.

Rangaistus on kieltämättä raju, mutta myöskään seksuaalirikollisia ei tulisi päästää helpolla.

Mitä mieltä sinä olet rangaistuksesta, jossa ihminen kastroidaan? Jaa uutinen ja kerro mielipiteesi Facebookissa!

Lähde: allthatsinteresting.com