Maailmalla on uutisoitu tällä viikolla pikkutytöstä, joka kirjoitti Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation -tiedetutkimuslaitokselle (CSIRO) ja toivoi heiltä lohikäärmettä.

7-vuotiaan australialaistytön Sophie Lesterin toivekirje on levinnyt viime päivinä netissä CSIRO:n julkaistua kirjeen blogissaan ja vastattuaan siihen pahoitellen, ettei lohikäärmeitä ole ja etteivät he ole perehtyneet aiheeseen tarpeeksi.

”Olisiko mahdollista, että voisitte tehdä lohikäärmeen minulle. Minusta olisi kivaa, jos voisitte, mutta jos ette, se ei haittaa. Nimeäisin sen Toothlessiksi, jos se olisi tyttö ja Stuartiksi, jos se olisi poika”, Sophie kirjoitti kirjessään ja jatkoi kuvaillen, miten hoitaisi lohikäärmettään.

CSIRO päätti kuitenkin tehdä tytölle 3D-printterin avulla oman lohikäärmeen, jonka esikuvana toimi Näin koulutat lohikäärmeesi -elokuvan Hampaaton (Toothelss). Tiedemiehet käyttivät kaksi päivää lohikäärmeen tekemiseen.

”Emme voineet vain olla tekemättä mitään. Mehän lupasimme Sophielle perehtyä aiheeseen”, CSIRO kirjoitti blogissaan, jossa kertoivat lohikäärmeen teosta pikkutytölle.

”Sophien kirje oli toiveikas ja todella kohtelias ja halusimme kannustaa hänen uteliaisuuttaan ja rakkautta tiedettä kohtaan”, tiedelaitoksen edustaja kertoi.

Sophien äiti Melissah Lester hämmästyi tiedemiesten vastauksesta.

”Se on kaunis, olen juuri nähnyt sen. En ole päässyt vielä näyttämään sitä Sophielle. Hän riemastuu”, äiti sanoi australialaismedialle.

Sophie on saamassa lohikäärmeen myös Näin koulutat lohikäärmeesi -animaation taustalla olevalta Dreamworks-studiolta.

”Joku Dreamworksilta soitti ja ohjaaja oli pyytänyt kysymään Sophielta, miksi Hampaaton on tyttö. Heitä kiehtoi se, että Sophie pitää sitä tyttönä”, Melissah kertoi.

CSIRO on julkaissut videon, jossa 3D-printattu, titaanilohikäärme syntyy Sophielle. Katso video alta:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=8oc8GoOOUo4

Lähde: Sydney Morning Herald, CSIRO