Stephanie Zieber / Shutterstock.com
Koirat tekevät välillä sankarillisia tekoja. Kuvan koira ei liity tapaukseen. Kuva: Stephanie Zieber / Shutterstock.com

Opaskoiraksi koulutettava koira pelasti tukehtumassa olleen naisen.

Lesley Hailwoodilla oli kuumottava tilanne uudenvuodenaattona, kun hän alkoi tukehtua suklaaseen. Onneksi hänellä koulutettavana ollut Nell-koira oli valppaana ja säntäsi apuun.

Nell hyppäsi sohvalta Hailwoodin rinnan päälle ja sen vaikutus oli samanlainen kuin Heimlichin otteella ja suklaa irtosi.

”En epäile yhtään, etteikö Nell olisi pelastanut henkeäni. Se oli mahtava. Se ei ole koskaan hypännyt ylleni noin. Nell tiesi, että olen pulassa ja tiesi täysin, kuinka toimia”, Hailwood kertoo.

Hailwood hoitaa kotonaan opaskoiria heidän koulutuksensa aikana. 17 kuukauden ikäinen Nell lähtee Hailwoodin luota maaliskuussa näkövammaisen tueksi.

”Suklaa oli jumissa, vaikka mitä tein. Aloin pitää kurisevaa ääntä. Olin niin helpottonut, kun Nell tuli apuun. Minulla on ollut muutamia koiria aiemminkin ja ne eivät lakkaa hämmästyttämästä minua tietäväisyydellään ja viisaudellaan”, Hailwood sanoo.

”Tämä on vain yki esimerkki siitä, kuinka taitavia opaskoirat voivat olla. Monissa tapauksissa ne tietävät vaistonvaraisesti, kuinka auttaa. Ilman Nelliä, Lesley olisi voinut olla pahassa pulassa”, kertoo Guide Dogs for the Blind Association -yhdistyksen edustaja.

Katso kuvat sankarikoirasta Mirrorin sivuilta.