shutterstock_66686689
Espanjalaisille naisille opetetaan, kuinka olla hyvä vaimo.

Feministit ovat suuttuneet naisille suunnatusta kurssista.

Ondan kaupungissa Espanjassa on suunniteltu aloitettavan 5. helmikuuta naisille kurssi, jonka tuntien tarkoitus on saada naiset saavuttamaan hyvä ja rakastava parisuhde. Mirrorin mukaan opettavaisia tunteja mainostetaan kaupunginvaltuuston luomissa esitteissä nimellä ”Naisten virheet rakastavissa parisuhteissa”.

Feministit ovat moittineet valtuustoa kurssin järjestämisestä, joilla koitetaan auttaa naisia olemaan parempia vaimoja ja näkemään omat virheensä ja muuttamaan persoonallisuuksiaan. 12 viikkoa kestäväa kurssia syytetään seksismistä ja sen väitetään johtavan siihen, että naisia syytetään kaikesta, mikä suhteissa menee pieleen.

Kritisoijat ovat väittäneet valtuuston halventavan naisia. Kaupungin pormestaria Salvador Aguilellaa on pyydetty kieltämään 11 euroa maksavan kurssin pitäminen.

Valtuuston päättäjät ovat vaatineet, että kurssi järjestetään vastustuksesta huolimatta. Valtuutettu Maria Dolores Feliu myönsi Mirrorin mukaan sen, että kurssin nimi on kiistanalainen, mutta kurssi on tarpeen, sillä kaikki 25 paikkaa myytiin loppuun.

Feliu kertoi myös, että miehille on suunnitteilla vastaavanlainen kurssi.

Lähde: Mirror