Annette Shaff / Shutterstock.com
Annette Shaff / Shutterstock.com

Nearby Friends -ominaisuus tarjoaa Facebookissa tiedon siitä, missä ystäväsi kulkevat parhaillaan.

Uusi ominaisuus näyttää kartalta, missä ystäväsi kulkevat. Sen saa päälle ja pois päältä, joten he jotka ominaisuutta eivät halua käyttää voivat pitää sen pois käytöstä.

Pääpiirteittäin kokonaisuus toimii siten, että ominaisuus tulee laittaa itse päälle ja kaikkien kenet haluat ominaisuudessa näkyvän, tulee hyväksyä se. Uudistus voi kuulostaa hieman pelottavalta ja ensireaktio monille saattaakin ollakin vastenmielinen, koska harva meistä haluaa tulla kytätyksi.

Tarkemmin ajateltuna ominaisuus luo myös kuitenkin mahdollisuuksia ja helpottaa joissain määrin elämää. Esimerkiksi monet meistä viettävät kesäpäiviään tai iltojaan puistoissa. Puistoissa on monia ihmisiä ja joukossa saattaa olla tuttujakin. Mikäs sen kätevämpää tällaisessa tilanteessa kuin napsauttaa ominaisuus päälle ja katsoa sen kautta löytyykö tuttuja lähistöltä.

Perheillä ominaisuus voi olla varsinainen lottovoitto, sillä sen kautta on mahdollisuus nähdä, missä päin kylää tai kaupunkia lapsi viilettää. Käyttötarkoituksia on toki rutkasti enemmänkin kuin edellä mainitut kaksi esimerkkiä.

Lähde: Huffington Post