Benjamin Franklin -ilmiö laitettiin testiin YouTubessa julkaistulla videolla.

Psykologinen, niin sanottu Benjamin Franklin -ilmiö ehdottaa, että ihmiset oppivat pitämään enemmän henkilöistä, joille he tekevät kivoja ja mukavia asioita. Soul Pancake laittoi ilmiön testiin tuoreimmalla Rakkauden tiede -videollaan.

Soul Pancaken väki rekrytoi useita pariskuntia osallistumaan kokeiluunsa, jossa toinen parin osapuolista käytti koko kokeiluajan ajan kumppaninsa palvomiseen ja toinen ei tehnyt mitään. Palvominen sisälsi muun muassa oman rakkauden osoittamista eri tavoin.

Kokeilun päätteeksi selvisi, että ne osapuolet, jotka olivat olleet ylikilttejä kumppaniaan kohtaan, olivat viisi prosenttia enemmän tykästyneitä kumppaniinsa kuin kokeilun alussa. Tämä kävi ilmi kyselyistä, joita osallistujat tekivät ennen kokeilua ja sen jälkeen.

”Varmista, että annat suhteessa tilaa myös toiselle osapuolelle osallistua ja antaa panoksensa suhteelle ja sinuun. Ehkä sinun ei siis kannata vaatia, että saat maksaa ravintolalaskun joka kerta tai saat ajaa hänen luokseen joka kerta Anna hänelle mahdollisuus sijoittaa ja panostaa suhteeseen samoin kuin sinä teet, anna kumppanillesi mahdollisuus osallistua”, Soul Pancaken vetäjä Julian sanoo.

Katso alta video kokeilusta:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=eMsxYztfrvA

Lähde: Huffington Post