shutterstock_188770184

Vesi on elinehto elämälle ja sitä on Maapallolakin toisissa paikoissa hyvin niukasti saatavilla. Mitä, jos ilmasta saisi tehtyä vettä?

The World Health Organization raportoi, että maailmassa on 780 miljoonaa ihmistä, jotka eivät saa puhdasta juomavettä. 3,4 miljoonaa ihmistä kuolee vuosittain vedestä saatuihin tauteihin. Israelilainen yritys uskoo, että heillä on ratkaisu ongelmaan.

Water-Gen -yhtiö on kehittänyt laitteen, joka muuttaa ohutta ilmaa juomakelpoiseksi vedeksi. Käytännössä laite toimii siten, että sen sisään menee puhdasta ilmaa. Laitteen sisällä sen lämmönvaihtojärjestelmä saa muodostettua ilmasta kondensaatiovettä.

Laite saa vuorokauden aikana tuotettua 250-800 litraa pullotettavaa juomakelpoista vettä. Tuotettavan veden määrään oleellisimmin vaikuttavat lämpötila ja ilmankosteus.

Vastaavanlaisia keksintöjä, jotka muuttavat ilmaa kondensaatiovedeksi toki on aikaisemminkin keksitty. Water-Gen -yhtiö väittää, että heidän laitteensa on kaikista energiatehokkain vaihtoehto tällä hetkellä olevista laitteista.

Lähde: CNN