Lyhenteitä viljellään hyvin paljon, mutta tietävätkö kaikki, mitä ne oikeasti tarkoittavat?

Internet maailma on tuonut paljon mukanaan, joista yksi asia on lyhenteet. Tai niin moni saattaa luulla. Joillekin ne ovat tuttuja, mutta niiden merkitystä ei välttämättä tiedetä. Toisille taas jotkut tai kaikki lyhenteet voivat olla täysin uusi asia.

1. LOL on lyhenne laughing out loudista

Sillä ilmaistaan sitä, että joku nauraa ääneen. LOL on ollut käytössä jo silloin, kun paperikirjeitä kirjoitettiin. Silloin se oli lyhenne sanoista lots of love ja lots of luck. On olemassa väite, että LOL tuli verkkokäyttöön jo 80-luvun alkupuolella.

2. LMAO eli laughing my ass off

Tällä lyhenteellä tarkoitetaan sitä, että joku nauraa hyvin kovaa. Lyhenne on alkujaan vuodelta 1989.

3. ROFL eli rolling on the floor laughing

Tarkoittaa sitä, että joku nauraa niin, että kierii lattialla. Hajoamispiste on siis hyvin lähellä ellei jopa ylitetty. ROFL oli aikaisemmin ROTFL. T-kirjain välissä tarkoitti ”the”. Kokonaisuus on alkujaan vähintään vuodesta 1989, jolloin sitä käytettiin amatööriradioihin liittyvällä keskustelupalstalla.

4. WTF eli what the f*ck

Kyseisellä lyhenteellä ilmaistaan suurta hämmentyneisyyttä. Jos näet Putinin johdattamassa kurkiauraa, niin silloin olet oikeutettu käyttämään lyhennettä WTF. Kielten historiaa tutkiva Ben Zimmer sanoo, että ensimmäiset WTF -lyhenteen käytöt sijoittuvat vuoteen 1985.

5. YOLO eli you only live once

Lyhennettä on käytetty 80-luvulta saakka. Se on ollut ja on edelleenkin hyvin monen ihmisen elämän motto. YOLOn eli ”elät vain kerran” -moton viljely lienee aiheuttanut monia hauskoja ja vähemmän hauskoja tilanteita planeetallamme. YOLO on esiintynyt ensimmäisiä kertoja 80-luvun puolesta välistä.

6. OMG eli Oh my God!

Lyhenne ilmaisee kerrassaan suurta hämmentyneisyyttä. Keho on hämmennyksestä kankea ja se ei pysty tuottamaan muuta kuin kolmen kirjaimen yhdistelmän eli OMG:n. Kyseinen lyhenne on hyvin vanha, sillä sitä on käytetty ensimmäisen kerran vuonna 1917.

7. FML eli fuck my life

Lyhenne pyörii jokaisen lomalta töihin tai kouluun palaavan mielessä, kun herätyskello pirisee aamulla. Lyhenne on lisätty urbaaniin sanakirjaan vuonna 2005, mutta tunnetuksi se tuli vuonna 2007 komediaelokuvasta Superbad.

Katso FML -kohtaus elokuvasta Superbad.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=lrYqHeH_Pk8

Lähde: Huffington Post