Annette Shaff / Shutterstock.com
Annette Shaff / Shutterstock.com

Facebookissa kiertää monenlaista linkkiä. Läheskään kaikki ei kannata klikata!

Viidesosa maapallon asukkaista käyttää Facebookia, joten ei ole mikään ihme, että huijauksia on monenlaista liikkeellä. On olemassa niin sanottuja hyviä ja huonoja linkkejä. Kuinka erottaa huonot hyvistä?

Bitdefender on virustentorjunta yhtiö, joka julkaisi juuri listan yleisimmistä huijauslinkeistä Facebookissa. Seuraavaksi lista, jossa on kymmenen yleisintä huonoa linkkiä, joita ei kannata klikata.

1. Profile Visitor Stats on linkki, joka väittää saavansa selville kuinka monta vierailijaa profiilissasi on käynyt. Tämä ei ole mitenkään mahdollista, sillä Facebook ei salli tällaista ominaisuutta.

2. Change Profile Color on linkki, jonka kautta voisi vaihtaa Facebookin väriä itselleen mieluisammaksi. Tämäkään ei ole mitenkään mahdollinen, sillä Facebookissa ei ole kyseistä ominaisuutta.

3. ”Rihanna Sex Tape”. Rihannan seksivideo linkki on melko yleinen ja siitä on eri variaatioita muun muassa ”Rihanna miehensä kanssa” ja ”Rihanna lesborakastajattaren kanssa”. Vaikka kuinka mieli tekisi avata linkki, ei siinä laukea kuin tietokone.

4. ”Free Facebook T-Shirt” eli ”Ilmainen Facebook T-paita” -linkki on myöskin hyvin yleinen. Linkki itsessään herättää kysymyksiä, kuten kuka edes haluaisi kyseisen T-paidan. No kaikki tietenkin?

5. ”Say Goodbye to Blue Facebook” on sama kuin kohdan kaksi linkki. Paras totutella täten sinisen Facebookiin.

6. ”Unsealed products, free giveaway” eli muka ilmaiseksi jaossa olevia tuotteita, joista on sinetti on avattu. Ei hätää, sillä Facebook ei jaa mitään ilmaiseksi.

7. ”Check if a friend has deleted you”. Varmasti yksi syy, miksi ihmiset eivät uskalla poistaa omista ystävistään henkilöitä, joita ei ole esimerkiksi nähnyt vuosiin, on se että siitä jäisi kiinni. Hyviä uutisia, sillä sitä ei saa ainakaan selville tämän linkin kautta.

8. ”See your top ten Facebook stalkers”. Olisipa kiva saada selville, kuka stalkkailee, mutta tämä ei ole mahdollista.

9. ”Find out who viewed your profile” on samaa sarjaa kuin kohta kahdeksan.

10. ”Just changed My Facebook theme – It’s amazing”. Tässä ei ole muuta ihmeellistä kuin koneellesi latautuva virus. Jätä tämäkin linkki siis rauhaan.

Lähde: Gizmodo