conrado / Shutterstock.com
conrado / Shutterstock.com

Tutkimuksen mukaan naisilla on enemmän erilaisia orgasmeja kuin miehillä.

Naisen kanssa parisuhteessa olevat naiset saavat todennäköisemmin orgasmin seksin aikana, käy ilmi uudesta tutkimuksesta. Miehet kuitenkin laukeavat ylipäänsä naisia enemmän.

Metron mukaan Journal of Sexual Medicinessä julkaistu tutkimus toi ilmi, että miehet laukeavat keskimäärin 85 prosentin todennäköisyydellä harrastaessaan seksiä tutun kumppanin kanssa. Heteronaisten kohdalla lukema oli 63 prosenttia.

Lesbosuhteessa olevien naisten kohdalla luku nousi 75 prosenttiin, mutta putosi 58 prosenttiin biseksuaalinen naisten kohdalla. Metron mukaan samanlaista muuttumista ei ollut miesten kohdalla.

Tutkijat sanoivat todennäköisyyksien vaihtelun yhdeksi syyksi sen, että lesboseksi kestää kauemmin.

”Toinen selitys voi olla se, että lesbonaisille naiskeho on tutumpi ja sen kanssa on mukavampi olla, joten keskimäärin he pystyvät antamaan orgasmin paremmin naiskumppanille”, tutkimuksessa todettiin.

”Yhdysvaltalaisten sinkkujen avulla tehdyn tutkimuksen löydökset osoittavat, että seksuaalisesta suuntaumuksesta huolimatta naisilla on vähemmän ennustettavissa olevat, vaihtelevammat orgasmikokemukset kuin miehillä ja naisilla orgasmin todennäköisyys muuttuu seksuaalisen suuntaumuksen mukaan, toisin kuin miehillä”, tutkijat kirjoittivat.

Tutkimukseen osallistui yli 6 500 21-65-vuotiasta amerikkalaista. Tutkimusta johti Indianan yliopisto.

Lähde: Metro