ESTUDI M6 / Shutterstock.com
ESTUDI M6 / Shutterstock.com

Tietyistä asioista olisi parempi löytää kompromissi sen sijaan, että toinen joutuu jatkuvasti joustamaan.

On olemassa asioita, joita ei pitäisi koskaan uhrata parisuhteen takia, mutta joskus joustaminen ja kompromissien teko on kuitenkin hyvästä. Jokainen pari ja ihminen on erilainen, mutta Women’s Healthin mukaan on muutamia tiettyjä asioita, joiden suhteen yhteisymmärryksen löytäminen kannattaa.

Sivusto kysyikin kahdelta parisuhdeasiantuntijalta mietteitä siitä, milloin vakavien pariskuntien pitäisi pyrkiä löytämään asioista se kultainen keskitie.

Seksin harrastamisen tiheys

Tästä aiheesta voi tulla kiistakapula, mutta parisuhteen ja seksielämän hyväksi aiheesta olisi syytä päästä kompromissiin.

”Kun parilla on erillaiset mieltymykset seksin tyylin tai tiheyden suhteen, on usein tarpeen tehdä kompromissi. Tämä tarkoittaa sitä, että välillä seksiä harrastettaisiin, vaikka ei 100-prosenttisesti olisi sillä tuulella tai kokeillaan jotain uutta roolia tai asentoa”, treffiasiantuntija ja tutkija Christie Hartman sanoo.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että omalta mukavuusalueelta pitäisi poistua liian kauas, vaan juuri sen verran, että molemmat ovat tyytyväisiä.

Kuinka usein käydään sukulaisten luona

Sukulaisten luona vierailun tasapuolinen jako voi olla vaikeaa etenkin silloin, kun on vasta menty kihloihin tai naimisiin. Jos aiheesta ei kuitenkaan päästä sopuun, voi se johtaa turhautumiseen ja katkeruuteen kumppania kohtaan. Siksi kannattaakin löytää sopu esimerkiksi siihen, mikä juhlapyhä vietetään kumman vanhempien luona. Kliinisen psykologin, Barbara Greenbergin mukaan on myös tärkeää yrittää viettää aikaa kumppanin perheen kanssa, vaikka ei juuri pitäisi heistä.

”Vaikka et pitäisi kumppanisi perheestä, he ovat silti hänen oma perheensä ja jos koetat vältellä heitä, ei siitä seuraa mitään hyvää”, Greenberg neuvoo.

Miten kuluttaa rahaa

Greenbergin mukaan on tärkeää, että parilla on samanlaiset ajatusmaailmat säästämisen ja rahan käyttämisen suhteen, mutta miten sitä käytetään on myös tärkeä aihe. Esimerkiksi: ”Pitäisikö käyttää rahat uuteen kuumavesisäiliöön vai lomamatkaan?” Vastauksen pitäisi vaihdella tilanteesta riippuen, kunhan kummankin osapuolen ajatukset tulevat kuulluksi.

”Sen täytyy tuntua win-win-tilanteelta kummallekin, oli päätös mitä tahansa”, Greenberg kertoo.

”Se on aina vaihtokauppa ja sen pitää olla synteesissä. Pitää ottaa huomioon mitä toinen haluaa ja mitä taas toinen haluaa ja toivottavasti löytää sopu siltä väliltä joka kerta”, hän päättää.

Lähde: Women’s Health