robert_s / Shutterstock.com
robert_s / Shutterstock.com

Kiinan Chongqingissa puhelinaddiktiosta on tullut suuri ongelma, koska ihmiset eivät malta irrottaa katsettaan puhelintensa näytöistä.

Kiinalainen kaupunki on ensimmäisenä maailmassa luonut erityisen kävelytien ”zombikävelijöille”, joiden katseet pysyvät liimautuneina älypuhelintensa näyttöihin tien sijaan. Mirrorin mukaan Chongqingissa on merkitty erityisesti 30 metrin matka, joka on tarkoitettu ihmisille, jotka eivät malta irrottaa katsettaan puhelintensa näytöistä.

Mirrorin mukaan puhelinaddiktiosta on tullut iso ongelma Kiinassa, missä erilaisiin sovelluksiin koukussa olevat hidastuttavat muiden kulkijoiden matkaa. Foreigner Street -kadulla onkin nyt maalattu sana ”cellphones” maahan sekä nuolet, jotka osoittavat eri suuntiin kulkevien puolet kävelytiestä.

Viereisellä kävelykaistalla maassa lukee ”no cellphones” ja kaista onkin tarkoitettu heille, joilla on kiire ja haluavat liikkua nopeammin. Mirrorin mukaan viranomaiset suunnittelivat erikoisen hankkeensa muistuttaakseen kävelijöitä, että olisi parempi olla leikkimättä puhelimellaan kävellessä.

Lähde: Mirror