graja / Shutterstock.com
graja / Shutterstock.com

Pettäminen ei välttämättä ole se kaikista pahin petollinen teko – ainakaan näiden ihmisten mielestä.

Monen ihmisen kohdalla parisuhde päättyy, jos kumppani jää kiinni pettämisestä. Mutta se ei ole kuitenkaan ainoa petollinen teko, joka on haitallinen parisuhdetta ajatellen.

Reddit-sivustolla caedin8 kysyi muilta käyttäjiltä, mikä kumppanin teko olisi sellainen, että se satuttaisi pahemmin kuin pettäminen. Alla on muiden käyttäjien mielenkiintoisia näkemyksiä aiheesta.

1. ”Luovuttaminen parisuhteen kanssa ilman mitään selvää syytä. Mieluummin tulisin petetyksi kuin kuulisin hänen sanovan, ettei hän vain enää rakasta minua.”

2. ”Minuun sattuisi pettämistä pahemmin se, jos hän uskoutuisi toiselle miehelle ennen minua. Hänen isänsä on tosin poissa laskuista.”

3. ”Jos hän huijaisi minua taloudellisesti. Pettäminen (kontekstista riippuen) viestittää vain, että ”halusin seksiä ja toivoin pääseväni pälkähästä.” Rahojen huijaaminen kertoo, että hän on valmis tinkimään minun pitkäaikaisesti hyvinvoinnistani omansa takia.”

4. ”Huumeaddiktion tai muun vastaavan piilottelu olisi paljon pahempaa kuin se, että saisin tietää hänen pettäneen.”

5. ”Jos hän kertoisi, ettei halua minua tulevien lastensa isäksi.”

6. ”Jos hän olisi kertonut minulle kivuliaan tai tärkeän salaisuuden jollekin toiselle ilman suostumustani.”

7. ”Valehtelu. Rehellisesti, jos kännissä harrastat seksiä jonkun toisen kanssa, selviän siitä. Sitä sattuu. Toivoisin, ettei niin käy, mutta sitä tapahtuu. Kerrot minulle siitä? Hyvä, selvitetään asia. Valehtelet siitä? Se oli siinä. Ihmiset aliarvioivat suuresti täydellisen rehellisyyden tärkeyttä parisuhteissa.”

8. ”Jos hän käyttäisi lapsiani minua vastaan. En tietäisi miten käsitellä asiaa.”

9. ”Jatkuva valehtelu. On eri asia valehdella kerran, mutta jos hän pimittäisi vuosikaudet valheita ja saisin tietää niistä kerralla, se sattuisi enemmän kuin se, että hänellä olisi salasuhde.”

10. ”Jos hän kertoisi minulle, ettei pidä minusta ihmisenä.”

Lue lisää ihmisten mietteitä asiasta täältä.

Lähde: Huffington Post