Näyttelijätär havainnollisti, miten naisia kohtaan reagoidaan kaduilla ja käveli kymmenen tuntia ympäri New Yorkia, minkä aikana miehet huutelivat hänellä erilaisia kommentteja yli 100 kertaa.

Newyorkilainen näyttelijätär Shoshana B. Roberts käveli ympäri ”Isoa Omenaa” kymmenen tunnin ajan videota varten, mikä tuo ilmi, minkälaista kohtelua ja häirintää naiset kaduilla kulkiessaan kohtaavat. RT:n mukaan kymmenen tunnin aikana naiselle huudeltiin yli sata kertaa – eikä siihen sisälly naisen saamat silmäniskut ja vislaukset.

Videon on tuottanut Hollaback, järjestö, joka pyrkii pääsemään eroon kaduilla tapahtuvasta häirinnästä ja pelottelusta. Videon kuvasi Rob Bliss, joka oli piilottanut kameran reppuunsa ja käveli Robertsin edellä Robertsin itse pitäessä käsissään mikkejä, jotka taltioivat miesten sanomiset, joihin Roberts ei reagoinut millään tavalla.

Roberts sai niin viattomalta kuulostavia ”Mukavaa iltaa”-toivotuksia kuin kommentteja kehostaan sekä kehoituksia hymyillä. Hän oli pukeutunut tavalliseen t-paitaan ja farkkuihin, joten mistään huomionhakuisesta pukeutumisesta ei todellakaan ollut kysymys.

”Joku tunnustaa sinun kauneutesi, sinun pitäisi kiittää enemmän”, yksi mies huusi Robertsille.

Videolla nähdään myös pari miestä, jotka seurasivat pidemmän aikaa Robertsia ja koettivat saada puhumatta kävelleeltä naiselta jonkinlaista reaktiota. Hollabackin mukaan videon myötä Roberts on saanut netissä raiskausuhkauksia.

Video on julkaistu 28. lokakuuta ja tätä kirjoittaessa sitä on katsottu lähes 6,7 miljoonaa kertaa ja se on levinnyt ja puhuttanut laajasti ympäri nettiä.

Katso video alta:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=b1XGPvbWn0A

Lähde: RT