shutterstock_85628539

Vaikka suurin osa ei liitykään niin kutsuttuun ”27 club” -joukkoon, menehtyvät muusikot kuitenkin tavallista pulliasta aiemmin.

Australiassa tehdyn tutkimuksen mukaan popmuusikoiden elinikä on keskivertoa lyhyempi – jopa 25 vuodella, kertoo Newser. Suurin osa ei kuitenkaan liity 27 club -kerhoon eli niiden muusikoiden joukkoonn, jotka menehtyivät 27-vuotiaina, kuten Kurt Cobain, Jimi Hendrix ja Amy Winehouse.

Newserin mukaan tutkijat perehtyivät 12 665 musiikkialan kuolemaan vuodesta 1950 alkaen. Tutkijoille selvisi, että keskiverto miesmuusikko elää hieman yli 55-vuotiaaksi ja keskiverto naismuusikko hieman yli 60-vuotiaaksi – vertailun vuoksi esimerkiksi keskiverto amerikkalainen mies elää 75-vuotiaaksi ja nainen 80-vuotiaaksi.

”Tutkitun seitsemän vuosikymmenen ajan popmuusikoiden eliniät olivat jopa 25 vuotta lyhyemmät kuin vertailussa olleilla amerikkalaisilla”, päätutkija kirjoittaa Newserin mukaan.

Syyksi hän mieltää rokkareiden ja muiden muusikoiden elintavat.

”Musiikkiala itsessään tukee hirveää käytöstä. Huumeet ovat todella yleistä ja nuoret muusikot usein ottavat piristeitä esiintyäkseen ja sitten juhlivat koko yön alkoholin ja huumeiden kera”, tutkija kertoi ja kun siihen lisätään yleinen kiertuestressi, on käsissä katastrofin ainekset, etenkin koska tutkijan mukaan musiikkiala ei tarjoa tarpeeksi emotionaalista tukea.

Tutkimuksessa ilmeni myös, että itsemurhien, murhien ja kuollettavien onnettomuuksien määrät olivat merkittävästi korkeammat rokkitähtien kohdalla kuin tavallisten ihmisten kohdalla.

Lähde: Newser