Videopelejä pelaamalla voi ansaita leivän pöytään itselleen – ja propelaajien tienesteillä monelle muullekin.

Kolme vuotta sitten Matt Haag teki hampurilaisia McDonalsin ravintolassa. Ne ajat ovat 22-vuotiaalta jääneet taakse ja nyt hän on tienaamassa tänä vuonna miljoona dollaria (noin 800 000 euroa) pelaamalla Call of Duty -videopeliä.

Nadeshot-nimellä pelaava Haag on onnistunut keräämään YouTube-kanavalleen lähes 1,5 miljoonaa tilaajaa, mikä on johtanut useisiin sponsorisopimuksiin. LAD Bible -sivuston mukaan Red Bull peräti vuokrasi talon Venice Beachilta Los Angelesista, missä Haag voi harjoitella joukkukavereidensa kansa ”eSports-leirillä”.

Talossa asuminen ei ole ollut pelkkää pelaamista ja pikaruoan syömistä, vaan pelaajat ovat jooganneet sekä saanet opetusta terveellisestä syömisestä, jotta heidän kestävyytensä paranisi pitkiä turnauksia varten.

Vaikka Haag on tänä vuonna tekemässä huimat tulot pelaamisella, hän on silti hyvin tietoinen siitä, että tilanne voi muuttua todella nopeasti.

”Ajattelen tulevaisuuttani varmaan kymmenen kertaa päivässä. Mietin, että mitä jos tämä kaikki katoaa? Mitä jos ihmiset eivät enää jostain syystä ole katsomassa lähetystäni? Mitä jos he eivät enää katso YouTube-videoitani? Mitä jos tiimisi ei toimi etkä suoriudu hyvin ja joudut lopettamaan kilpailun? Mitä tapahtuu, kun et voi enää kilpailla ja haluat jäädä eläkkeelle, koska olet tulossa hulluksi?”, nuori mies on pohtinut peliurastaan.

Alla olevalla videolla Haag kertoo, miten kaikki alkoi.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=kzKEvWGxVK4

Lähde: The LAD Bible