Kuvan miehen touhuista ei kannata ottaa mallia. Kuva: Fotolia
Kuvan miehen touhuista ei kannata ottaa mallia. Kuva: Fotolia

Uusi tutkimus löysi todisteita tukemaan MIT-teoriaa, jonka mukaan miehet ovat idiootteja ja idiootit tekevät typeriä asioita.

Miehet ovat saaneet kyseenalaisen kunnian itselleen, sillä uuden tutkimuksen mukaan he ovat naisia tyhmempiä. Brittitutkijat löysivät todisteita, jotka tukevat MIT-teoriaa (Male Idiotic Theory), jonka mukaan miehet ovat idiootteja ja idiootit tekevät typeriä asioita.

British Medical Journalin joulunumerossa julkaistu tutkimus perehtyi Darwinin palkintojen saajiin vuosien 1995 ja 2014 välillä ja paljasti heistä lähes 90 prosenttia olevan miehiä. Darwinin palkinto myönnetään henkilöille, jotka ovat parantaneet geenipoolia eliminoimalla (kuolleet tai steriloineet) itsensä typerillä tavoilla.

Esimerkkitapauksia ovat muun muassa mies, joka aikoi matkustaa pummilla ja kiinnitti ostoskärryt junan perään, mikä lopulta vei häneltä hengen sekä miesterroristi, joka oli laittanut pommikirjeeseen liian vähän postimerkkejä ja postin palautettua kirjeen avasi sen ajattelemattomuuttaan itse.

Tutkimuksen mukaan Darwinin palkinto on annettu 282 kertaa miehille ja vain 36 kertaa naisille, mikä tukee MIT-teoriaa.
Tutkijat kuitenkin myönsivät tutkimuksella olevan rajoituksensa, koska naiset voivat todennäköisemmin ehdottaa miehiä Darwinin palkinnon saajiksi tai sukupuolten välinen eroavaisuus tuloksissa voi heijastaa alkoholin käyttöä miesten ja naisten välillä.

Tutkimuksessa mukana ollut Newcastlen yliopiston tohtori Dennis Lendrem kertoi yllättyneensä, että sukupuolten välinen ero on niin suuri, sillä miesten osuus oli tarkalleen 88,7 prosenttia.

”On merkittävää, ettei toimistoni naiset olleet yhtä yllättyneitä, mikä varmaan kertoo kaiken”, Lendrem tokaisi.

Tutkijoiden mielestä MIT-teoriaa pitää kuitenkin tutkia enemmän. Tutkijat aikovatkin tehdä havainnoivia ja kokeellisia jatkotutkimuksia miesten ja naisten kanssa – sekä alkoholin kera että ilman sitä -osittain luonnollisessa pikkujouluympäristössä.

Lähde: Telegraph