Kuva: Fotolia
Kuva: Fotolia

Tulista ruokaa suosivilla miehillä on tutkimuksen mukaan korkeammat testosteronitasot.

Arvostetun Grenoblen yliopiston tutkijat ovat julkaisseet Some Like It Hot -nimisen tutkimuksen, jonka mukaan tulisemmasta ruoasta pitävät miehet ovat ”alfauroksia” ja heillä on korkeammat testosteronitasot. Tutkijoiden mukaan säännöllinen tulisten mausteiden käyttö voi nostaa testosteronin määrää, minkä uskotaan tekevän miehistä enemmän uhkarohkeampia, yritteliäämpiä ja seksuaalisesti aktiivisempia.

”Tulokset ovat linjassa useiden tutkimusten kanssa, mitkä ovat osoittaneet kytköksen testosteronin ja taloudellisen, seksuaalisen ja käytöksellisen riskinoton välillä”, tutkimusta tekemässä ollut Laurent Begue kertoi Telegraphille.

Tutkimukseen osallistui 114 18-44-vuotiasta, Grenoblessa, Kaakkois-Ranskassa asuvaa miestä. Heidän testosteronimääränsä mitattiin sylkinäytteistä ja heidän eteensä laitettiin lautasellinen perunamuusia ja pyydettiin lisäämään chilikastiketta mieltymystensä mukaan.

Niillä miehillä, jotka laittoivat eniten tulista kastiketta, oli korkeimmat testosteronitasot. Tutkija Beguen mukaan hormoni saa miehet etsimään jännitystä ja uusia tuntemuksia, mikä saa miehet muun muassa ottamaan enemmän riskejä.

”Tässä tapauksessa se pätee riskinottoon maun suhteen. On myös mahdollista, että tulisen ruoan säännöllinen kulutus myötävaikuttaa testosteronitasojen nousuun, mutta tätä on vasta osoitettu jyrsijöillä”, Begue sanoi.

Tulisen ruoan vaikutuksia naisissa ei ole vielä tutkittu.

Lähde: Telegraph