Poika kirjoitti ja julkaisi kirjan, jonka tuotoilla hän auttaa tutkijoita löytämään parannuskeinon ystävänsä sairauteen.

8-vuotiaan Dylan Siegelin paras ystävä, Jonah Pournazarian, sairastaa erittäin harvinaista tautia ja Dylan halusi auttaa parannuskeinon löytämisessä. Niinpä Dylan kaksi vuotta sitten, 6-vuotiaana, kirjoitti kirjan pohjautuen sanoihin, joita hän ja Jonah käyttävät kuvatakseen asioita, jotka ovat yhtä mahtavia kuin heidän ystävyytensä: chocolate bar, suklaapatukka.

TODAY kertoo, kuinka vanhempiensa avulla Dylan sai Chocolate Bar -kirjan julkaistua kaikissa Yhdysvaltain osavaltioissa sekä lähes 60 muussa maassa. Nyt kirjaa on myyty niin paljon, että Dylan on kerännyt tuotoilla jo miljoona dollaria, noin 800 000 euroa, parhaan ystävänsä sairauden parantamiseksi.

TODAY:n mukaan jokainen sentti tuotoista menee suoraan Floridan yliopiston tutkimuslaboratorioon, missä Jonahin harvinaiseen maksasairauteen, glykogeenin varastointisairauden tyyppi 1B:hen etsitään parannuskeinoa.

TODAY:n mukaan sairautensa takia Jonahin on vaikea prosessoida glukoosia ja hänen täytyy noudattaa tiukkaa ruokavaliota, jonka myötä hänen täytyy syödä erityinen maissitärkkelyksestä tehty seos kolmen tunnin välein. Yksikin väliin jäänyt seos voi johtaa kohtauksiin ja jopa kuolemaan.

Jonahin vanhemmat ovat kiitollisia poikansa ystävän teosta.

”Se vain osoittaa, että kuka tahansa tässä maailmassa voi tehdä suuren vaikutuksen. Se on muuttanut meidän elämämme, se on muuttanut Jonahin elämää. 6-vuotiaan teon ansiosta monen muunkin perheen elämä on muuttunut”, Jonahin perhe on kommentoinut.

Voit tutustua Dylanin projektiin lisää täällä. Katso alta video kirjasta ja sen taustoista:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=d9Gh-NU_d3Y

Lähde: TODAY