Tungphoto / Shutterstock.com
Tungphoto / Shutterstock.com

Vuonna 2012 brittiläinen jalkapalloilija joutui vakavaan auto-onnettomuuteen, minkä seurauksena hänet vaivutettiin koomaan. Kuuden päivän syvä tajuttomuus ja aivoverenvuoto jättivät jälkensä erikoisella tavalla.

Rory Curtis puhui herättyään sujuvaa ranskaa natiivin aksentilla, vaikkei ollut koskaan erityisen hyvä ranskan kielen opiskelussa. Hän oli opiskellut ranskaa viimeksi yläasteella eikä ollut puhunut sitä lainkaan 12 vuoteen. Curtis puhui ranskaa kieltä taitavalle hoitajalleen, joka oli ollut vakuuttunut Curtisin ranskalaisista sukujuurista.

Yllättävä kielitaito ei ollut ainoa hämmästyksen aihe Curtisin koomasta heräämisen jälkeen. Mies nimittäin oli aivan vakuuttunut olevansa Hollywood-näyttelijä Matthew McConaughey. Curtis muistaa, miten ei meinannut malttaa odottaa sairaalasta pääsyä voidakseen jatkaa elokuvien tekemistä. Nähdessään itsensä sairaalan pesuhuoneen peilistä hän katsoi kuvajaistaan epäuskoisena ihmetellen, ettei näytä lainkaan ”itseltään”.

Hiljalleen Curtis ymmärsi, ettei ollutkaan amerikkalainen näyttelijä. Hän toipui onnettomuudesta leikkausten ja uuden, kokeellisen lääkkeen avulla. Nyt 25-vuotias entinen puoliammattilaisjalkapalloilija työskentelee parturina ja osaa edelleen puhua sujuvaa ranskaa.

Lähde: Daily Mail