Kuva: Fotolia
Kuva: Fotolia

Tutkijoiden mukaan kyseinen asento aiheuttaa eniten penismurtumia seksin aikana.

Advances in Urology -julkaisussa ilmestyneen tutkimuksen mukaan miehen kannalta vaarallisin seksiasento on se, kun nainen on päällä. Tutkijoiden mukaan se on vastuussa lähes puoleen penismurtumista, kertoo Telegraph.

Tutkijat perehtyivät Brasilian Campinasissa kolmen sairaalan potilaisiin, jotka olivat tulleet hoidettavaksi epäillyn penismurtuman takia 13 vuoden aikana. Puolet heistä kertoivat kuulleensa rasahduksen ennen kivun tuntemista ja osa koki turvotusta.

”Tutkimuksemme tukee sitä faktaa, että seksi naisen ollessa päällä on potentiaalisesti riskialttein seksiasento liittyen penismurtumiin”, tutkijat kirjoittivat.

”Hypoteesimme on, että kun nainen on päällä, hän yleensä kontrolloi liikettä hänen koko painonsa osuessa penikseen eikä hän pysty keskeyttämään sitä, kun penis kärsii vääränlaisesta penetraatiosta, koska haitta on naiselle yleensä pieni ja kivuton, mutta suuri penikselle”, tutkijat selittivät Telegrahin mukaan.

Tutkimuksen mukaan takaapäin-asento, naisen ollessa nelinkontin, oli toiseksi vaarallinen asento penistä ajatellen aiheuttaen 29 prosenttia penismurtumista. Perinteinen mies päällä -asento oli taas vastuussa 21 prosentista murtumatapauksia.

Telegraphin mukaan 44 mies oli mennyt sairaalaan penismurtuman takia ja heistä 42 kohdalla tila oli vahvistettu tutkimusten jälkeen. Keskimääräinen ikä näille miehille oli 34 vuotta.

Lähde: Telegraph