Mies tunkeutui uutiskanavan tiloihin ja vaati päästä lähetykseen.

Pukuun pukeutunut, 19-vuotiaaksi väitetty hollantilaismies keskeytti uutiskanava NOS:n lähetyksen tunkeuduttuaan aseen kera kanavan tiloihin Hilversumin kaupungissa, Hollannissa. BBC:n mukaan mies vaati päästä lähetykseen.

Aseistautuneet poliisit nappasivat miehen talteen studiosta. Mies on pidätettynä epäiltynä uhkauksen teosta, aseen hallussapidosta ja panttivangin ottamisesta.

NOS:n johtaja Jan de Jongin mukaan mies halusi illan pääuutisten studioon, mutta vartija veikin hänet studioon, josta lähetetään päivällä uutisia. de Jongin mukaan epäillyllä oli lista vaatimuksista ja hän halusi olla 10 minuutin ajan uutislähetyksessä.

Mies oli antanut myös henkilökunnalle kirjeen, missä varoitettiin pommista ja verkkohyökkäyksistä, jos hänen ei anneta päästä lähetykseen.

Miehen teko keskeytti uutislähetyksen ja kanava lähetti tilanteen ollessa päällä viestiä: ”Olosuhteista johtuen, lähetystä ei ole nyt saatavilla.” Kun kanava palautui takaisin, se lähetti videota miehestä pyörimässä studiossa.

Miehen motiivi teolle ei ole vielä selvinnyt. BBC:n mukaan hollantilaismedia on kertonut, että miehen uskotaan olevan opiskelija teknisessä yliopistossa ja hänen vanhempansa menehtyivät vasta.

Katso alta pidätystilanne:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=PDt_WjWWXFw

Lähde: BBC