Kuva: Fotolia
Kuva: Fotolia

Tutkimuksen mukaan naisten ei tarvitse hirveästi panostaa vaikutuksen tekemiseksi treffikumppaniin.

Stanfordin yliopiston tutkijoiden mukaan jos mies haluaa onnistua treffailussa, kannattaa kuunnella naista ja olla puhumatta omista työjutuistaan. Naiset sen sijaan pääsevät helpommalla, sillä vaikutuksen tekemiseksi ei tarvitse tehdä paljon töitä eikä miehen kiinnostus kovin vähästä katoa.

Tutkijat nauhoittivat neljän minuutin mittaisia keskusteluja parien kesken, joita oli pyydetty tapaamaan 20 potentiaalista treffikumppania. Osallistujia pyydettiin nauhoitusten jälkeen arvioimaan asteikolla 1-10 mielsivätkö he kunkin henkilön kömpelöksi, ystävälliseksi, flirttailevaksi tai itsevarmaksi ja vastauksia verrattiin jokaisen osallistujan käyttämään kieleen.

Saamansa datan perustella tutkimusryhmä pystyi selvittämään, mikä on toimivin puhestrategia treffailun suhteen.

”Saimme selville, että onnistuneilla treffeillä naiset puhuivat lähinnä itsestään ja miehet puhuivat naisista enemmän ja olivat tukevampia ja sympaattisempia naisten ongelmien suhteen”, kielitieteen ja tietojenkäsittelyopin professori Dan Jurafsky sanoi.

Tutkimuksessa perehdyttiin tuhanteen pikadeittiin. Professori Jurafskyn mukaan tutkimuksen löydökset pätevät myös todennäköisesti treffailun muihin muotoihin pikadeittailun lisäksi.

”Miehiä ei juuri mikään saa menettämään kiinnostusta. Tiedämme, että miehet valitsevat hoikempia naisia ja naiset pidempiä miehiä, mutta painoindeksillä ei tuntunut olevan merkitystä tässä tutkimuksessa”, Jurafsky päätti.

Asiasta uutisoi ensin Nainen.com.

Lähde: Telegraph