Löydös on yksi suurimmista, mitä 300 vuotta sitten uponneen laivan ympäristöstä on löydetty.

Queens Jewels LLC omistaa oikeudet kerätä talteen uponneen espanjalaisen laivan aarteita ja on nyt julkaissut videon hetkestä, kun sukeltaja Eric Schmitt teki arvokkaan löydön noin 4,5 metrin syvyydestä Floridan rannikolla. Schmitt löysi lähes päivälleen 300 vuotta sitten (31.7.1715) uponneen laivan kultakolikoita ja -ketjuja miljoonan dollarin arvosta.

Uponnut alus löydettiin noin 50 vuotta sitten, minkä jälkeen sukeltajat ovat löytäneet yhteensä noin 50 miljoonan dollarin arvosta aarteita. Queens Jewelsin omistajan Brent Brisbenin mukaan uusi löydös, 51 kolikkoa ja 12 metriä kultaketjua, on yksi suurimmista.

Queens Jewelsillä on ollut oikeudet kerätä aarteita vuodesta 2010 lähtien. Yritys tekee sopimuksen yksityisten toimeksisaajien kanssa, jotka maksavat maksun ja sitten etsivät aarteita vedestä.

Sopimuksen mukaan Brisben antaa 20 prosenttia löydöksistä Floridan osavaltiolle ja jakaa loput aarteesta tasan sen löytäneen henkilön kanssa. Brisben aikoo pitää kaiken löytämänsä ja säästää ne erityistä kokoelmaa varten, mitä esitellä yleisölle.

Brisbenin mukaan vedessä on vielä arviolta 400 miljoonan dollarin arvosta aarteita.

”Historian löytäminen ja sen jakaminen maailmalle on taianomainen kokemus”, Brisben kertoi.

Katso alta Queens Jewelsin julkaisema video Eric Schmittin löydöksestä ja hänen erittäin innostuneesta reaktiostaan:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=16LxaTbOXOY

Lähde: New York Daily News