Thainyrkkeily on thaimaalainen kamppailulaji, jossa otellaan pystyasennossa. Kamppailuun kuuluvat erilaiset lyönnit, kyynärpäälyönnit, potkut, polvipotkut, kiinniotto- ja puolustustekniikat sekä pystypaini eli thaipaini. Lajissa ei otella lainkaan matossa.

Sensuuri

Thainyrkkeily liitetään usein yleisemmin tunnettuun potkunyrkkeilyyn, vaikka kyseessä on eri laji. Länsimaissa harrastettu thainyrkkeily muistuttaa kulttuuriltaan enemmän nyrkkeilyä.

Poikkeuksen tekee kuitenkin japanilainen potkunyrkkeily, joka voi olla hyvinkin lähellä thainyrkkeilyä. Sen sijaan amerikkalaisessa potkunyrkkeilyssä ei sallita lainkaan kyynärpääiskuja, polvipotkuja tai potkuja vyötärön alle. Eurooppalaiset säännöt ovat näiden välimaastossa.

Aktiivista thainyrkkeilyä alettiin harjoitella Suomessa 1990-luvun alusta asti.

Kyynärpäälyönnit voivat aiheuttaa melkoisia kolhuja

Thainyrkkeilijä Jonny Betts julkaisi kuvan kollegastaan, joka oli saanut ottelunsa aikana vakavan päähän kohdistuneen vamman.

Miehen otsaan kohdistunut kyynärpäälyönti aiheutti kallonmurtuman. Ottelu käytiin Thaimaan Patongin stadionilla, Phuketissa.

Facebook / Jonny Bets
Facebook / Jonny Bets

Ottelija kuljetettiin Jonny Bettsin mukaan välittömästi sairaalaan, jossa hänet leikattiin.

Facebook / Jonny Bets
Facebook / Jonny Bets

Facebook-päivityksen perusteella ottelija näyttäisi toipuvan vakavasta vammasta. Hän ei kuitenkaan tule ottelemaan luultavasti vielä pitkään aikaan.

Facebook / Jonny Bets
Facebook / Jonny Bets

Onko sinulla ystäviä, jotka harrastavat kamppailulajeja? Jaa uutinen heille!

Lähde: Facebook / Jonny Betts