Tupakan ja e-savukkeiden terveydelliset erot herättävät keskustelua, mutta tämä uutinen on erittäin hyvä e-savukkeita suosivien ihmisten kannalta.

Vastikään julkaistulla videolla verrataan tupakkaa ja e-savukkeita – ero kahden tuotteen välillä on jäätävä.

Public Health England (PHE) suoritti tutkimuksen, jonka tarkoituksena oli osoittaa tupakan polton haittavaikutukset. Samalla he halusivat osoittaa, kuinka suurilta vahingoilta välttyy polttamalla e-savukkeita tai lopettamalla kokonaan.

Videomateriaali julkaistiin PHE:n kampanjan yhteydessä ja sen tavoitteena on vähentää tupakanpolttoa osoittamalla kuinka paljon vahinkoa vain yksi savuke aiheuttaa.

PHE:n tutkimuksen mukaan jopa 44% tupakoijista luulee että e-savukkeiden polttaminen on yhtä epäterveellistä kuin tavallinen tupakanpoltto.

2_Smoking-versus-vaping-experiment
mirror.co.uk

E-savukkeet huomattavasti parempi vaihtoehto kuin tupakka

Videolla terveysasiantuntijat, tohtori Lion Shahab ja tohtori Rosemary Leonard, näyttävät millainen ero kuukauden e-savukkeita polttavan ihmisen ja kuukauden tavallista tupakkaa polttavan ihmisen keuhkoissa on.

Tutkimuksessa käytettiin e-savukkeiden höyryä, tupakansavua sekä tavallista ilmaa ja lasiset purkit oltiin täytetty puuvillalla, joka kerää kemikaalit talteen.

Kuukauden jälkeen tupakoivan lasipurkki oli täynnä kemikaaleja ja tervaa, kun taas e-savukkeita polttavan henkilön lasipurkki oli lähes koskemattoman näköinen – jos pieniä värjäymiä ja kosteutta ei lasketa mukaan,

Tutkimus osoitti että e-savukkeiden polttaminen ei ole täysin riskitöntä, mutta jopa 95% harmittomampaa kuin tupakointi.

”Olisi traagista, jos tuhannet tupakoijat jotka voisivat lopettaa eivät siirtyisi e-savukkeisiin, sillä he luulisivat niitä yhtä haitallisiksi. Meidän tulee ohjeistaa tupakoijia ja kertoa heille etteivät e-savukkeet ole läheskään yhtä vaarallisia kuin tupakointi”, professori Newton toteaa ja jatkaa:

”Tämä tutkimus korostaa tupakoinnin haittavaikutuksia ja auttaa ihmisiä vaihtamaan e-savukkeisiin.”

Yllätyin itsekin, kuinka valtava ero tupakoijan ja e-savukkeita polttavan henkilön lasipurkeissa oli.

Katso video alta ja jaa se Facebookissa, jotta ihmiset eivät turhaan pelkää vaihtaa tupakasta e-savukkeisiin.

Lähde: mirror.co.uk