Töiden ohella on mukava haaveilla lottovoitosta tai siitä, että sattuisi törmäämään suureen kultakimpaleeseen.

Kaikille tällaiset asiat eivät jää kuitenkaan haaveeksi, sillä eräälle Australian kansalaiselle kävi juuri tällä tavalla.

Mies, joka haluaa pysytellä anonyyminä, löysi 100 000 dollarin eli noin 90 000 euron arvoisen kultakimpaleen ollessaan kultajahdissa metallinpaljastimen kanssa.

Matt Cook, metallinpaljastinliikkeen omistaja Kalgoorliessa, Läntisessä Australiassa kertoi mysteerimiehen löydöstä BBC:lle.

”Hän tuli liikkeeseeni ja näytti minulle kultahipun leveä hymy kasvoillaan. Se oli hieman suurempi kuin savukeaski ja sen tiheys oli jotain uskomatonta, se oli niin painava.”

Matt Cook paljastaa miehen löytäneen valtavan kultahipun maltsapuskien asuttamalta tasangolta, noin 45 cm maan alta.

Tällaisia löytöjä tehdään vain muutaman kerran vuodessa. Sen sijaan on äärimmäisen harvinaista, että löydön tekee pelkkä harrastelija, jolla on mukanaan vain yksi metallinpaljastin.

Pienemmät löydöt ovat suhteellisen yleisiä Kalgoorliessa, joka tuottaa noin 75% kaikesta Australiassa louhitusta kullasta.

On hienoa nähdä ihmisiä, jotka tekevät tällaisia löytöjä. Suuria hippuja on vaikea löytää, mutta niitä on silti olemassa”, Cook toteaa.

Herra Cook kertoo bisneksen lisääntyneen löydön jälkeen:

”Olen niin kiireinen, en muista että yksikään vuosi olisi ollut samanlainen. Kullan hinta on samaan aikaan korkealla, joten kyseessä on eräänlainen kultaryntäys.”

Tarinan opetus? Joskus mahdoton voi toteutua, joten ei kannata luovuttaa. :)