Vietnamilainen ei kestänyt rakkaan vaimonsa menetystä, joten hän kaivoi vaimonsa ruumiin ylös ja sulki tämän muoviseen muottiin ja tähän päivään mennessä mies on nukkunut tämän kanssa 16 vuoden ajan.

Le Vanin shokeeraava tarina nousi julkisuuteen 2009 ja suurin osa ihmisistä luuli uutista tekaistuksi. Loppujen lopuksi on vaikea uskoa, että joku voisi kaivaa vaimonsa ruumiin maasta, tuoda sen takaisin kotiin ja nukkua sen vieressä. Le Van on kuitenkin tehnyt niin 16 vuoden ajan, paikallisten ja sukulaistensa vastustuksesta huolimatta. 

Van ja hänen vaimonsa menivät naimisiin 1975. He eivät juurikaan tunteneet vetovoimaa toisiaan kohtaan, sillä vanhemmat olivat järjestäneet avioliiton. Niinpä kaksikko avioitui heti, kun Van palasi kotiin asepalveluksesta. Vuosien saatossa Van ja hänen vaimonsa rakastuivat ja hankkivat vuosien edetessä yhteensä seitsemän lasta. ppivat tuntemaan toisensa ja suhteesta kehkeytyi onnellinen. 

Vanin elämä muuttui kuitenkin vuonna 2003, kun hän oli tekemässä töitä kaukana kotoota ja sai ilmoituksen vaimonsa äkillisestä kuolemasta. Hän kiirehti kotiin, mutta sai nähdä vaimonsa kasvot vain muutaman minuutin ajan kunnes hänet haudattiin. 

Le Van oli shokissa ja vietti ensimmäiset viikot ja kuukaudet pääosin vaimonsa haudalla. Muutaman kuukauden päästä hän kuitenkin harmitteli huonoa ilmaa ja vesisadetta. Van päätti, että paras keino pysytellä kuolleen vaimon rinnalla olisi kaivaa tunneli hänen luokseen ja nukkua hänen vieressään. Vanin lapset saivat selville mitä oli tekeillä ja kielsivät isäänsä menemästä hautausmaalle öisin. Surun murtama aviomies ei kuitenkaan voinut pysytellä erossa vaimostaan.

Eräänä yönä Le Van tajusi, että jos hän ei voisi nukkua vaimonsa vieressä niin hänen tulisi tuoda vaimo kotiinsa. Hän kaivoi vaimonsa luut ylös haudasta ja pakkasi ne laukkuun. Tämän jälkeen hän liimasi luut sementin ja liiman avulla Tämän jälkeen hän asetteli ”patsaan” muoviseen muottiin, jonka hän täytti hiekalla ja sulki. Le Van kantoi patsaan sänkyynsä ja hän on tästä lähtien nukkunut sen vieressä 16 vuoden ajan. 

Le Vanin lapset olivat raivoissaan kuullessaan tapahtuneesta. He vaativat isäänsä palauttamaan äidin jäänteet takaisin hautaan. Van ei kuitenkaan suostunut, sillä hän sanoi ettei selviäisi ilman vaimoaan. Kukaan ei enää halunnut käydä Vanin luona, kun he kuulivat tapauksesta. Tempauksesta tehtiin myös lukuisia rikosilmoituksia, joissa Le Vania syytettiin tautien levittämisestä. Poliisi yritti vakuuttaa Vanin siitä, että vaimon jäänteiden palauttaminen takaisin hautausmaalle olisi järkevää. Itsepäinen mies ei kuitenkaan suostunut kuuntelemaan virkavaltaa ja lopulta poliisi luovutti. 

”Paikalliset viranomaiset pyysivät Vania hautaamaan vaimonsa uudestaan ja hän suostui. Hetkeä myöhemmin paikalliset kuitenkin edelleen valittivat talossa olevista jäänteistä. Me olemme tehneet voitavamme, mutta herra Vanin konservatiivinen näkemyksen vuoksi tapausta ei olla vielä ratkaistu”, He Lamin kaupungin puheenjohtaja Tran Tron Sanh kertoi VietnamNet -uutisille vuonna 2005. 

Net News Vietnamin mukaan Le Van on viimeisen kahden vuoden aikana joutunut pyörätuoliin, mutta hän nukkuu edelleen vaimonsa jäänteiden vieressä. Hän pesee patsasta, meikkaa sen päivittäin ja vaihtaa sille vaatteet aivan kuin vaimo olisi vielä elossa. 

 

”Kun vaimoni oli elossa, hän ei koskaan käyttänyt kauniita mekkoja, joten olen joutunut tekemään hänelle lukuisia kauniita vaatteita. Vaihdan hänen vaatteensa kaksi kertaa päivässä”, Le Van kertoo ja jatkaa:

”Ihmiset sanovat, että olen hullu pitäessäni huolta ruumiista. Uskon kuitenkin vahvasti siihen, että vaimoni on edelleen kanssani. Aion nukkua vaimoni kuolleen ruumiin kanssa niin kauan kunnes kuolen.”