Baari-ilta sai järkyttävän päätöksen – nyt raiskauksen uhriksi joutuneen Samin tarina leviää netissä

DJ:nä työskentelevä mies oli muuttanut Manchesteriin saadakseen uuden alun elämälleen. Hän oli iloinen, fiksu ja itsevarma nuori mies jolla oli lukuisia ystäviä, läheisiä perheenjäseniä sekä tyttöystävä joka oli muuttanut kaupunkiin hänen kanssaan.

Mutta yhdessä yössä 22-vuotiaan miehen elämä muuttui täysin – eikä mennyt kauaa, kun hän seisoi sillan reunalla ja oli valmis lopettamaan elämänsä.

”Ystäväni oli tullut tapaamaan minua kotiseudulta. Me menimme yhdessä yökerhoon, mutta erkaannuimme toisistamme, kun olimme lähdössä pois”, Sam kertoo LADbible -sivustolle.

”Päädyin yökerhon ulkopuolella keskustelemaan miesporukan kanssa mikä ei ole siinä mielentilassa mitenkään kummallista ja menin drinkille heidän kanssaan. Meitä oli aluksi suuri porukka, mutta lopulta vain minä ja kaksi muuta miestä jotka päättivät raiskata minut.”

”Kun se tapahtuu, olet tavallaan tietoinen ja tavallaan et. Kuvailen sitä aina ikään kuin painajaiseksi – heräät seuraavana aamuna ja muistat vain pieniä paloja, mutta tarpeeksi jotta tiedät mitä on tapahtunut. Et kuitenkaan pysty kirjoittamaan tapahtumaketjua paperille.”

Kuva: Sam Thompson

Valvontakameran tallentamalla videolla näkyy kuinka kaksi miestä olivat vieneet Samin hotellihuoneeseen, jossa he raiskasivat hänet.

Samin uusi alku Manchesterissa oli pirstaloitunut yhdessä yössä – seuraavana päivänä Sam ei nähnyt muuta vaihtoehtoa kuin tappaa itsensä.

”Minä halusin kuolla”, hän kertoo ja jatkaa:

”En halunnut enää elää. Muistan kävelleeni kotiin ja puhuneeni tyttöystävälle ja ystävilleni jotka odottivat minua. Matkan varrella halusin kuitenkin tehdä itsemurhan. Seisoin matkan varrella olevan sillan päällä ja olin hyppäämässä alas. Häpesin itseäni, tunsin oloni likaiseksi ja pidin tapahtunutta omana vikanani.

En tiennyt kuinka käsittelisin tapahtunutta tai kuinka voisin jatkaa elämääni, ja tuo ajatus säilyi pitkään kanssani.” 

Kuva: Sam Thompson

Samin parisuhde päättyi 2 kuukautta myöhemmin, sillä hän ei osannut käsitellä tapahtunutta. Hän ei raiskauksen jälkeisenä päivänä tappanut itseään vain siksi että pelkäsi perheensä puolesta.

Kerrottuaan läheiselle ystävälle tapahtuneesta, hän piti kaiken sisällään ja ei suostunut hyväksymään tapahtunutta. Eräänä päivänä Sam kuitenkin murtui kyyneliin työpaikalla ja alkoi anomaan apua.

”Menin toimistolle, istahdin työpisteelleni ja aloin itkeä ilman mitään syytä. Menin piiloon autoni sisälle, soitin äidille ja kerroin äidille että halusin kuolla. Oli kamalaa keskustella asiasta äitini kanssa. Lupasin että yritän löytää tilanteeseeni ratkaisun ja hakea apua.” 

Silti Sam ei tuntunut hyväksyvän tapahtunutta

”Olin varma ensimmäisestä päivästä lähtien etten tarvinnut apua”, hän kertoo ja jatkaa:

”Aioin päästä asiasta yli omin avuin. Oli kulunut neljä viikkoa, kun jotain tapahtui. Olin menossa terapiaan ja romahdin – vietin lähes koko istunnon puhuessani siitä, kuinka olin vihdoin hyväksynyt mitä oli tapahtunut.” 

”Puhuin ensimmäistä kertaa siitä, mitä oli tapahtunut ja tilanne alkoi hieman helpottaa. Aloin puhumaan asiasta perheelleni, ystävilleni ja mitä enemmän puhuin sitä parempi olo minulle tuli. Hiljaisuuden murtaminen on avain takaisin tavalliseen elämään.” 

Puhumisen pelko on Samin mukaan yksi tekijä, jonka vuoksi miehet eivät paljasta tapahtunutta. Hän ei kuitenkaan ole yksin – Iso-Britannian hallituksen teettämän tutkimuksen mukaan 140 000 miestä 16-59-ikävuoden välillä raiskattiin 2017-2018 välisenä aikana.

Moni ei kuitenkaan puhu tapahtuneesta, joten luvun uskotaan olevan paljon suurempi.

Kuva: Sam Thompson

Ennen hyökkäystä, Sam kertoo ettei hän uskonut tällaisen olevan edes mahdollista – hän ajatteli ”lyövänsä heitä ja juoksevansa pois” – hän kertoo tämän ajatuksen olevan peräisin vanhasta maailmasta, jossa miehisyyden mitta otettiin tällaisilla menetelmillä.

”Miehinä me kuvittelemme kohtaavamme kaiken yksin – miehisyys mitataan sillä kuinka hyvin pystymme käsittelemään asiamme itse hakematta apua tai näyttämättämme tunteitamme”, tänä päivänä Survivors Manchesterissa osa-aikaisesti työskentelevä Sam kertoo.

On kulunut kaksi vuotta ja 24-vuotias Sam pyörittää menestyksekästä DJ-yritystä ja suunnittelee paluuta yliopistoon. Hänellä on myös uusi tyttöystävä.

Raiskauksen uhreiksi joutuneet miehet tuntuvat edelleen olevan eräänlainen tabu.

Jaa Samin tarina Facebookissa, jotta aiheesta uskallettaisiin keskustella avoimemmin.