Jokainen suomalainen on joskus saanut Facebookissa tai sähköpostitse yhteydenoton henkilöltä, joka haluaa lahjoittaa rahaa JUURI SINULLE. Minun ei luultavasti tarvitse kertoa, että tällaiset viestit ovat 99,999999999% varmuudella huijauksia.

Tällaisten viestien ominaispiirteisiin kuuluvat kehno suomen kieli (Google translate) ja henkilötietojen välittäminen mahdollisimman nopeasti, jotta kusetusta saadaan ajettua eteenpäin. ”Nigerialainen prinssi” on yksi klassisimmista huijauksista, jossa rikas prinssi haluaa lahjoittaa miljoonansa suomalaiselle henkilölle. Koko ideassa ei ole mitään logiikkaa, mutta veikkaan että huijauksia ei olisi ellei joku aika ajoin lankeaisi niihin.

Sami oli saanut viestin mummolta, joka haluaa lahjoittaa varansa Suomeen orpokodin perustamista varten

Sami päätti viestin saatuaan kysyä neuvoa ”Sijoituskerho” -ryhmässä, jonka käyttäjät keskustelevat lähinnä osake-, rahasto- ja ETF-sijoituksista.

Ryhmässä olevat henkilöt yrittivät varoittaa Samia toteamalla, että kyseessä on varma huijaus. Sami ei kuitenkaan tuntunut piittaavan neuvoista, sillä hänen mielestään viesti kuulosti ja vaikutti aidolta.

Emme tiedä, millaiseen ratkaisuun suomalaismies päätyi, mutta toivon hartaasti ettei hän lähettänyt ”etukäteismaksua” minnekään.

Olisitko sinä langennut tällaiseen huijaukseen?