Mölkky on suomalainen ulkopeli, joka kehitettiin vuonna 1996 ja se sai nopeasti suosiota eri puolilla maailmaa. Mölkky on yhdistelmä tarkkuutta ja strategiaa, ja se sopii kaikenikäisille ja tasoisille pelaajille.

Pelin tarkoituksena on kaataa pystyssä olevat numeroilla merkityt puupalikat, joita kutsutaan ”mölkyiksi”, heittämällä puista kapulaa eli ”mölkkyä”. Mölkky-kapulan heittoetäisyys voi vaihdella, mutta tyypillisesti se heitetään noin 3-4 metrin päästä.

Jokaisella mölkky-palikalla on numerot 1-12. Pelaajat yrittävät heittää mölkky-tikullaan niin, että se kaataa yhden tai useamman mölkyn. Jokaisesta kaadetusta mölkystä pelaaja saa sen verran pistettä kuin palikan numero osoittaa. Esimerkiksi, jos pelaaja kaataa mölkyn numerolla 5, hän saa 5 pistettä.

Pelin taktinen osuus liittyy siihen, miten pelaajat valitsevat heittoetäisyyden ja minkä mölkyn he yrittävät kaataa. Tavoitteena on saada tasan 50 pistettä. Jos pelaaja menee yli 50 pisteen, hänen pistemääränsä putoaa 25 pisteeseen.

Mölkky on loistava peli ulkona pelattavaksi ystävien tai perheen kanssa, ja se voi tarjota hauskoja ja kilpailuhenkisiä hetkiä. Peliin voi myös tehdä omia sääntömuunnelmia, jos haluaa lisätä vaihtelua ja haastetta.

Seppo ihmetteli miksei mölkyn MM-kisoja näkynyt televisiosta.

Sepon mukaan Hyvinkäällä järjestetyssä kilpailussa oli valtava määrä osallistujia, mutta televisiosta näytettiin silti tankotanssin SM-kisoja.

Mölkky on hauska peli, mutta kyllä urheilulajeista tankotanssi on se enemmän ”urheilullisia ominaisuuksia” vaativa laji.

Voit lukea keskustelun alta.