Tässä kiehtova tarina, joka vei aikaa, rahaa ja vaivaa.

Lapsenlapsi löysi isoisoisänsä, Rayn kassakaapin talosta, joka on kuulunut perheelle jo useamman sukupolven ajan. Kukaan ei ole varma siitä, kuinka kauan kassakaappi on ollut piilossa tai kuka sen alkuperäinen ostaja on. Lapsenlapsi halusi kuitenkin selvittää mitä kassakaapin sisällä oli. Aluksi painava kaappi tuli kuitenkin saada ulos talosta.

Kassakaappi

Projekti ei kuitenkaan osoittautunut niin helposti kuin hän aluksi oli suunnitellut.

1. ”Tulin muutaman viikon päästä takaisin isäni kanssa ja meillä oli mukana oikeat välineet. Saimme lopulta kassakaapin irrotettua.”

1

2. ”Me tiesimme, että emme saisi kassakaappia nostettua ylös portaita pitkin pelkän miesvoiman avulla. Jouduimme virittelemään systeemin, jonka avulla kaapin paino ei ollut vain meidän varassamme.”

2

3. Pitkän pohdinnan ja ideoinnin jälkeen kaappi saatiin vihdoin ylös kellarista.

3

4. Kassakaappi painoi miehen arvion mukaan 350-450 kilogrammaa, joten kaksi miestä ei olisi ikinä saanut sitä nostettua.

4

5. ”Lopulta kassakaappi saatiin kuljetettua lapsenlapsen autotalliin. Tämän jälkeen isoisäni antoi minulle paperin, jossa luki kassakaapin yhdistelmä.”

5

6. ”Ilman tunnuslukea en olisi koskaan saanut kassakaappia auki.”

6

7. Sitten koitti hetki, jota kaikki olivat odottaneet: kassakaapin ovi aukesi.

7

8. Asiakirjoja ja monia papereita sekä avain, joka johti korusäiliöön.

8

9. Koruosastolla ei kuitenkaan ollut mitään. Oli aika selvittää mitä kaapin sisällä olleet dokumentit sisälsivät.

9

10. ”Dokumentit sisälsivät henkilökohtaisia asiakirjoja, vakuutustodistuksia ja muutamia testamentteja. Ray oli rahan suhteen viisas ihminen ja oli hienoa tuntea hänet ennen kuin hän nukkui pois.”

10

11. ”Kaapin sisällä oli kuitenkin myös arvokkaita papereita, kuten The Walt Disney Companyn osakkeita, toisessa asiakirjassa oli 10 osaketta ja toisessa 20 osaketta. Kävi ilmi, että osakkeet oltiin ostettu juuri ennen ”splittausta”, jonka seurauksena ne voisivat olla 60 tai jopa 90 osakkeen arvoisia! Menin arvioimaan osakkeet ja ne olivat vielä voimassa. Seuraavaksi menen pankkiin selvittämään, kuinka arvokkaita ne ovat.”

11

12. Tässä kuva osakepaperista:

12

Lähde: ebaumsworld.com