Tutkimuksen mukaan viileässä huoneessa nukkuminen auttaa sinua pääsemään eroon unettomuudesta ja monista muista terveydellisistä ongelmista.

Oletko koskaan huomannut, kuinka ihanaa on laittaa pää viileän tyynyn päälle? Kuumana kesäpäivänä tämä tunne korostuu entisestään, kun viileä peitto ja tyyny ovat voittamaton yhdistelmä! Itse asiassa kehon täytyy jäähtyä, ennen kuin voimme nukahtaa.

Kehon lämpötila vaihtelee luonnollisesti yön aikana. Harva kuitenkin tiesi sitä, että on erittäin suotavaa viilentää makuuhuone jo muutama tunti ennen nukkumaanmenoa.

Lue alta syyt, joiden vuoksi viileässä huoneessa nukkuminen todellakin kannattaa! 

Unettomuus vähenee

Unettomuudelle voi löytyä monia syitä aina stressistä huonoon ruokavalioon. Yksi syistä on kuitenkin se, että kehosi ei pysty säätelemään ruumiinlämpöäsi liian kuumassa huoneessa. Tämän vuoksi viileässä huoneessa uni tulee usein paljon nopeammin.

Diabeteksen ehkäisy

Tutkimukset osoittivat, että 18 asteisessa huoneessa nukkuvien ihmisten aineenvaihdunta toimii nopeammin. Tämän seurauksena aineenvaihdunnan toiminta tehostuu ja kehosi pystyy säätelemään paremmin insuliinituotantoa.

B

Painonpudotus

Viileässä huoneessa nukkuminen nostaa kehossasi olevan ruskean rasvan määrää. (hyvä rasva)

Aineenvaihdunnan kiihtyessä kehosi polttaa nopeammin rasvaa, jonka seurauksena painonhallinta helpottuu.

Viileässä huoneessa kannattaa siis ainakin kokeilla nukkua! Saatat päästä eroon ikävistä vaivoista ja herätä aamuisin huomattavasti pirteämpänä.

Jaa tämä artikkeli ystävällesi, joka haluaisi varmasti kokeilla tätä menetelmää!