Silloin tällöin kuulemme uutisen henkilöstä, joka löytää arteen omalta takapihaltaan. Harmi, kun omalle kohdalle ei ole vielä sattunut tällaista onnenkantamoista…

Bridportista, Englannista kotoisin oleva maanviljelijä teki uskomattoman löydön, kun hän tutki peltoa osamansa metallinpaljastimen avulla.

Sieppaa

Mike Smale oli tutkinut peltoja yhdessä ystäviensä kanssa. Mitään sen erikoisempaa ei ollut löytynyt, kunnes erään päivänä metallinpaljastin alkoi piippaamaan tavallista ärhäkkäämmin.

Mike ei tässä vaiheessa tiennyt että maan alta tehty löytö tulisi tekemään hänestä rikkaan, ainakin hetkeksi.

5

Mike Smale on 35-vuotias, Bridportista, Englannista kotoisin oleva mies. Hänellä oli tapana käydä etsimässä tavaroita ystäviensä kanssa paikallisilta pelloilta.

Miehet toivoivat salaa löytävänsä suuren aarteen, vaikka mahdollisuus tähän oli suorastaan olematon.

1

Sitten metallinpaljastin piippasi kovempaa kuin koskaan aikaisemmin – Mike ja hänen ystävänsä ryhtyivät kaivamaan mystistä esinettä esille.

Eikä mennyt kauaa, kun he tajusivat tehneensä elämänsä löydön…

2

Miehet kaivoivat ja löysivät 2000 vuotta vanhoja roomalaisten hopeakolikkoja, jotka olivat lojuneet vain metrin pellon alla. He tekivät historiallisesti merkittävän löydän, jota kukaan ei osannut odottaa.

Sana kiiri nopeasti ja ei mennyt kauaa, kun koko Englanti oli kuullut Miken ainutlaatuisesta löydöstä.

3

Miken tekemä löytö oli uniikki ja sellaisia tehdään äärimmäisen harvoin. Ihmiset toki löytävät vanhoja esineitä satunnaisesti, mutta harvoissa tapauksissa niiden arvo mitataan miljoonissa.

Joten, kuinka monta kolikkoa hän löysi?

Mike oli löytänyt maan alta 600 kappaletta, 2000 vuotta vanhoja hopeakolikkoja, jotka tuolloin kuuluivat roomalaisille. Osa kolikoista oltiin valmistettu silloin, kun Julius Caesarin ratsuväen päällikkö, Marcus Antonius, oli liittouneena Kleopatran kanssa.

Asiantuntijoiden arviot löydön arvosta lupasivat erinomaisia uutisia Mikelle. Hänen löytönsä arvo tulisi olemaan jopa 250 000 euroa! Ajattele että aarre oli lojunut tavallisen pellon alapuolella…

Asiantuntijat kuitenkin arvioivat että yksittäiset kolikot voisivat olla jopa 10 000 euron arvoisia.

4

”Minulla oli aavistus siitä mitä tulisin löytämään, koska olin samana aamuna löytänyt yhden roomalaisen dinaarin”, Mike kertoi lehdistölle ja jatkoi:

”Se oli mahtava löytö, ehdottomasti minun suurin löytö koskaan. Harrastus on todella hauska ja aion silti jatkaa sitä.” 

Nyt Mike ja hänen ystävänsä yrittävät selvittää kuinka kolikot joutuivat pellolle. He uskovat että kolikkoja kuljetettiin suuressa ruukussa, joka jostain syystä hajosi ja kolikot levisivät maahan…

8

Mike suunnitteli jakavansa voitot maatilan omistajan kanssa – sekä ystävien, jotka olivat hänen mukanaan tuolloisena päivänä.

”Mitä ikinä saankaan, jaan ne ystävieni kanssa jotka olivat mukanani”, Mike sanoi haastattelussa.

6

2000-vuotiaat kolikot vietiin arvioitavaksi, jonka jälkeen niistä kiinnostunut museo tulisi ostamaan ne esillepanoa tai tutkimuksia varten.

Suurin osa metallinpaljastajan kanssa vietetyistä päivistä on turhia ja loppusaldona löytyy vain ruuveja tai muuta metalliromua. Yksikin tällainen löytö antaa kuitenkin virtaa useiden vuosien ajaksi.

7

Jaa Miken uskomaton tarina ystävillesi!

Lähde: boredomtherapy.com