”Big game hunting” eli isojen villieläinten pyydystäminen on laillista joissakin Afrikan maissa. Eläimet taistelevat usein vastaan, kun ne kokevat olonsa uhatuiksi — niin kuin tässä tapauksessa.

Netissä leviää tällä hetkellä video kahdesta ”metsästäjästä”, jotka ampuvat norsua kivääreillä — he eivät kuitenkaan osanneet odottaa että norsut reagoisivat tällä tavalla.

News24 -uutisten julkaisemalla videolla näkyy kuinka aseistautunut kaksikko lähestyy norsulaumaa Nakabolelwa puistossa, Namibiassa. kaksikolla on kiväärit ja videolta kuulee kuinka he ojeistavat toisiaan. Lopulta toinen miehistä sanoo, ”osu sitä silmien väliin”, jonka jälkeen molemmat ampuvat muutaman laukauksen.

Miehet ampuivat norsulauman suuri kokoista urosta useampaan otteeseen. Eläin yritti juosta karkuun, mutta lopulta se kaatui maahan. Muu norsulauma ei kuitenkaan suostunut jättämään ystäväänsä yksin. Osa norsuista juoksi haavoittuneen norsun luokse ja samalla toiset aloittivat hyökkäyksen miehiä kohti.

Norsu

Norsut alkavat pitää voimakasta ääntä ensimmäisen laukauksen jälkeen. Tämän jälkeen ne hyökkäävät miehiä kohti. Metsästäjien on pakko lähteä karkuun henkensä kaupalla. He juoksevat karkuun ja katsovat samalla taakseen – osa minusta toivoi että norsut olisivat saaneet miehet kiinni…

Lopulta norsut kääntyvät takaisin ja menevät pitämään huolta haavoittuneesta ystävästään. Samaan aikaan metsästäjät nauravat hermostuneen oloisesti.

Corné Kruger, Namibiasta kotoisin oleva metsästäjä, kertoo että kyseinen tapaus sattui 3-4 vuotta sitten, mutta tilanteesta kuvattu video alkoi levitä vasta hetki sitten netissä, News24 kirjoittaa.

On surullista että näiden majesteettisten eläinten metsästäminen PELKÄN HUVIN VUOKSI on laillista joissakin Afrikan maissa.

Varoitus: video ei välttämättä sovi herkimmille. 

Tämän täytyy loppua! En käsitä miksi norsuja ja muita villieläimiä ammutaan vain jännityksen ja ”elämyksen” vuoksi. 

Jaa uutinen, jos toivoit että nämä norsut olisivat saaneet kiinni nämä miehet.