35-vuotias espanjalaismies pidätettiin sen jälkeen, kun hän ajoi katumaasturinsa sisään kirkon pääovista. Mies kertoi, että hänen oli pakko päästä kirkkoon, jotta demonin ”kirous” saataisiin hallintaan.

Oli tammikuun 8. päivä, kun Espanjassa Sonsecan kaupungissa sijaitsevan San Juanin Evankelinen kirkko sai yllätysvieraan.

Ohikulkijat eivät aluksi ymmärtäneet mistä oli kyse. Mies vaikutti vihaiselta ja eräs nainen meni kysymään hänen vointiaan. Vastaukseksi mies alkoi raivota naiselle ja huudella törkeyksiä.

Shokissa ollut nainen yritti soittaa poliisille ja samaan aikaan vihainen kuljettaja alkoi ajaa kohti kirkon ovia. Mies pääsi ovista sisään ja pysähtyi alttarin eteen. Lopulta viranomaiset saapuivat paikalle ja löysivät ahdistuneen miehen alttarin luota. Mies kertoi olevansa riivattu ja kirkko oli ainoa paikka, jossa hän oli turvassa.

Mies vietiin kirkosta sairaalaan, jossa hänelle tehtiin huume- ja alkoholitesti. Vielä ei ole selvillä mikä aiheutti erikoisen käytöksen, mutta uutisten mukaan nimettömänä pysyvä myös omisti liikkeen, joka oli myi kannabistuotteita. Liike sijaitsi vain 900 metrin päässä kirkosta.

Espanjassa kannabista saa kasvattaa ja käyttää omiin tarkoituksiin, joten miestä ei tuomita huumausainerikoksesta, vaikka hänen verestään löytyisi jälkiä kannabiksesta. Kirkossa aiheutettu tuho on kuitenkin rikos, josta mies joutuu vastuuseen.

Paikallinen yhteisö auttoi San Juanin evankelisen kirkon pappia korjaamaan hajonneet ovet ja penkit. Paikallismedian mukaan kaikki olivat kiitollisia siitä ettei miehen tempaus aiheuttanut henkilövahinkoja.