Mies kiersi maailman ympäri – ei lentänyt kertaakaan

Maailmanmatkajaan matkavideota katsoessa pääsee eri maailman kolkkiin ilman, että joutuu itse poistumaan kotoa.

Liverpoolissa syntynyt britti Graham Hughes käytti neljä vuotta matkustamiseen 201 maahan sekä 15 valikoidulle alueelle. Hughes piti reissussaan videopäiväkirjaa ja myöhemmin editoi materiaalin neljän minuutin mittaiseksi videoksi, jossa on osa jokaista maata joka sekunti.

Mies on ensimmäinen, joka on käynyt kaikissa maailman maissa ilman, että on matkansa aikana matkustanut lentokoneella. Hughes matkusti linja-autoilla, takseilla ja junilla 1 426 matkapäivän aikana. Maailmanympärysmatkasta ei tullut kallis, sillä hänen budjettinsa oli 100 dollaria viikkoa kohden.

Hughesin itsensä mukaan hänen matkansa oli halvempaa kuin yliopistoon meneminen.

”Se oli seikkailu, jossa oli eeppiset mittasuhteet. Käytin neljä päivää valtameren ylittämiseen vuotavalla puisella veneellä päästäkseni Kap Verdeen. Kongossa minut vangittiin viikoksi ja myöhemmin minut pidätettiin, kun koetin päästä Venäjälle”, mies kertoo reissustaan.

Hughes oli matkansa aikana tekemisissä myös eläinten kanssa.

”Ruokin krokoja Australiassa, metsästin komodonvaraaneja, ystävystyin orangien kanssa Borneossa, leikin Madagascarissa puoliapinoiden kanssa, pesin norsuja Intiassa ja söin elävää mustekalaa Etelä-Koreassa”, hän listaa kohtaamisiaan eläinten kanssa.

Hughes juhlisti matkansa päättymisestä viime vuoden joulukuussa, kun hän ylitti rajan Etelä-Sudaniin ja hänestä tuli ensimmäinen kaikissa 201 maassa ilman lentämistä käynyt henkilö.

Matkaa maailman ympäri Hughesin kanssa alla olevan videon avulla:

Lähde: Metro