Arktisella alueella työskentelevät ihmiset kohtaavat päivittäin tilanteita, joihin tavalliset kaduntallaajat eivät ole tottuneet.

Arktinen alue kattaa maapallon pohjoisnapaa ympäröivät alueet. Arktiseen alueeseen kuuluvat Pohjoinen jäämeri, osa Kanadasta, Grönlannista, Venäjästä, Yhdysvalloista sekä myös Suomesta ja muista Pohjoismaista. Arktisella alueelta löytyy lunta, vihreitä tundria, korkeita vuoria sekä luonnollisesti hyytävän kylmä meri. Arktisella alueella elävät ihmiset ovatkin tottuneet ikiroutaan, runsaaseen ja vähäiseen valoon.

Arktinen alue on karusta olemuksestaan huolimatta rikas erityisesti luonnonvarojen osalta. Alueella on tavattoman paljon täysin koskemattomia luonnonvaroja – metsiä, mineraaleja, kaloja ja riistaeläimiä.

Arktisella alueella työskentelee erityisen paljon öljyalan ihmisiä sekä tutkijoita, jotka analysoivat tänä päivinä lähinnä ilmastonmuutoksen vaikutusta arktiseen alueeseen.

Syöminen voi olla yllättävän haastavaa kovassa pakkasessa

Jos olet koskaan miettinyt mitä ruoalle tapahtuu -60 pakkasasteessa, niin tässä on sinulle hieman ihmeteltävää…

#1

1

Jos luulit että -30 asteen pakkanen oli kova niin mietipä uudestaan. -60 asteen pakkanen on tarpeeksi kylmä jäädyttääkseen ruoan siihen paikkaan. Et siis ehdi syömään tulikuumaa ruokaa edes sekunneissa ennen kuin se on jo jäähtynyt jääpalikaksi.

#2

2

#3

3

#4

4

#5

5

#6

6

Lähde: izismile.com