Moni ihminen saa jossakin vaiheessa elämäänsä syylän – yleensä jalkaan tai käteen.

Kyseessä on siis yleinen vaiva, jonka hoitoon on olemassa erilaisia ratkaisuja. Suurin osa ihmisistä hakee apua apteekista, mutta syylälääkkeet maksavat melko paljon. Eikö olisikin siis parempi, jos lähes ilmainen hoitokeino löytyisi omasta takaa?

Syylän tunnistus ja hoito

Syylä on helppo tunnistaa hieman koholla olevasta näppylästä, jossa on kova reuna ja pehmeä keskiosa. Syylässä voi esiintyä myös pieniä mustia pisteitä, jotka ovat tukkeutuneita verisuonia.

Pahin asia syylissä on kuitenkin se, että niistä ei välttämättä pääse kovin helposti eroon. Syylät häviävät usein itsestään, mutta joskus tähän prosessiin voi kulua jopa useita vuosia, haluat siis ehkä nopeamman ratkaisun.

Apteekista saa muun muassa laastareita ja salisyylihappoa, joiden avulla syylät saavat kyytiä. Jos haluat kokeilla lähes ilmaista niksiä, niin suosittelen, että jatkat lukemista.

Ilmastointiteippi

Amerikkalaistutkimukseen viitannut Allas kertoo syylien saavan kyytiä ilmastointiteipin avulla. Tutkimuksen mukaan teippi estää hapen pääsyn syylään, jonka ansiosta syylä tukahtuu ja kuolee pois. Teippi myös ärsyttää syylää ja aktivoi kehon oman immuunijärjestelmän.

Näin käytät ilmastointiteippiä

  1. Leikkaa palateippiä, joka on pinta-alalta hieman syylää suurempi.
  2. Peitä syylä teipillä ja anna sen olla paikoillaan kuuden päivän ajan. Kiinnitä uusi teippi, jos vanha irtoaa.
  3. Kuuden päivän kuluttua voit poistaa teipin ja viilata kuolleen ihon pois. Anna seuraavaki jalkojen hengittää yön yli ja kiinnitä uusi teippi kuudeksi päiväksi. Toista sama, kunnes syylä on kadonnut muutaman hoitosyklin jälkeen

Jaa vinkkiä eteenpäin!