Kun on puhe lohturuuasta, niin harva ruoka voittaa huolellisesti valmistetun perunamuusin.

Perunamuusin valmistaminen ei ole vaikeaa, mutta se vie kuitenkin melko paljon aikaa – kun otetaan huomioon perunoiden kuoriminen, keittäminen ja soseuttaminen.

Kiireinen perheenäiti jakoi kuitenkin vinkin, joka saattaa muuttaa käsityksesi perunamuusin valmistamisesta.

Nainen jakoi vinkin äideille suunnatulla keskustelupalstalla, jossa hän kirjoitti että ’perunamuusisista on mahdollista nauttia ilman kuorimista, keittämistä tai ylimääräistä tiskiä’.

Huom! Niksi ei sisällä valmiita perunamuusijauheita.

’Olen varma etten ole ainut joka on keksinyt tämän. En ollut kuitenkaan koskaan kuullut tästä niksistä aikaisemmin. Joten tässä on huijarin ohjeet vaivattomasti valmistetuvalle perunamuusille’ äiti kirjoitti.

Ensimmäinen vaihe:

Laita perunat mikroon ja kypsennä niitä kunnes ne ovat kauttaaltaan kypsiä (tämä kestää noin 5-8 minuuttia riippuen perunoiden koosta)

Toinen vaihe:

Kun perunat ovat kypsiä, halkaise ne ja kaavi perunan sisältö lusikan avulla lautaselle. Lisää sekaan voi ja ’mössää’ haarukalla. Voit halutessasi lisätä joukkoon myös juustoa. Ps. jos koostumus on liian kova, lisää joukkoon hieman maitoa.

????????????????????????????????????????????????????????????

Keskustelupalsta täytti äidin niksiä ylistävistä kommenteista

”Tämä on hyvä niksi. Aion kokeilla sitä”, eräs kirjoitti.

Toinen lisäsi: ”Tiedän, että perunat kypsyvät mikrossa 8 minuutissa, joten minun ei enää tarvitse tarkistaa niiden kypsyyttä ja keittää 20 minuutin ajan. Tämä tulee olemaan nopeaa ja helpompaa.”

Mitä mieltä olet tästä vinkistä? Aiotko kokeilla ”mikrossa valmistettua perunamuusia”? 

Jaa idea Facebookissa ja katso mitä ystäväsi sanovat.