Orangit ovat yksi maapallon fiksuimmista eläinlajeista ja niillä on paljon samankaltaisia käyttäytymismalleja kuin meillä ihmisilläkin. Valitettavasti nämä mahtavat eläimet ovat kuitenkin kohdanneet suuren ongelman, joka liittyy ihmisten välinpitämättömyyteen ja metsien hakkuisiin. Orangit ovat vain muutamissa vuosikymmenissä menettäneet valtavia osio luonnollisesta elinympäristöstään. Tällä hetkellä orankien pelastamiseksi on olemassa lukuisia yhdistyksiä, joista toivottavasti on apua suojelustehtävissä.

Eläintarhat eivät ikävä kyllä ole orankien paras mahdollinen elinympäristö, mutta moni eläin on joutunut siirtymään sinne metsien kadotessa pois. Indonesiassa onkin lukuisia eläintarhoja, jotka ottavat vastaan hakatuista metsistä pelastettuja eläimiä.

Oli miten oli – pääsemme nyt hieman positiivisempaan aiheeseen. Indonesialaisessa eläintarhassa elävä oranki tarjosi nimittäin eräälle naiselle huvittavan elämyksen. Nainen pudotti vahingossa aurinkolasinsa aitauksen sisäpuolelle ja tuntematon esine kiinnitti kädellisen huomion.

Voit katsoa oheiselta videolta mitä oranki tuumasi erikoisista aurinkolaseista.